Nume
Parola
Vizualizări: 1811
Primarul orașului Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu, după constituirea CALRRM: „Ne dorim să fim din ce în ce mai uniți, să fim o voce comună, inclusiv în cadrul Comunității Europene”
25 Mai 2023 — Gheorghe Baciu, primar al orașului Slănic Moldova, a fost desemnat de către Asociația Orașelor din România în calitate de copreședinte al Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM). „Astăzi, practic, toate structurile asociative mari ale administrațiilor publice locale din România și Republica Moldova au hotărât și din punct de vedere juridic să aleagă același drum pe care să putem să dezvoltăm foarte mult relațiile dintre noi și care va fi baza dezvoltării comunităților noastre.” Declarația a fost făcută la Chișinău, la încheierea primei sesiuni ordinare a CALRRM.

„Marele român Emil Cioran spunea că oamenii se nasc, cresc, îmbătrânesc și mor, dar comunitățile noastre renasc prin munca oamenilor care trec pe acest pământ. Cred că suntem în aceste structuri asociative oameni care ne dorim să facem în așa fel încât viitorul românilor să fie din ce în ce mai prosper, iar noi să fim din ce în ce mai uniți, inclusiv în cadrul Comunității Europene, să fim o voce comună. Este obligația noastră, a primarilor din toate structurile asociative: de comune, de orașe și de municipii să ne unim, în sensul de a fi o voce comună și de a aborda probleme importante, prioritare, pentru creșterea calității vieții oamenilor din comunitățile noastre.”

Gheorghe Baciu a afirmat că prin crearea acestei structuri asociative se propune dezvoltarea comunităților locale, astfel tinerii noștri să se dezvolte frumos și să nu își mai dorească să plece în alte țări, să rămână acasă și să construim împreună țările noastre, să asigurăm prosperitatea localităților noastre. „Vreau să subliniez că noi construim pe o fundație care deja există. Îmi exprim bucuria pentru faptul că s-a agreat ca o etapă din proiectul inițiat astăzi să se desfășoare la Slănic-Moldova, în luna mai sau iunie anul 2024. La Slănic-Moldova avem un loc de întâlnire românesc, avem un festival de obiceiuri și tradiții basarabene unde promovăm valorile culturale ale Basarabiei, dar avem și un simpozion, anul acesta este la a doua ediție: „Viitorul românesc în spațiul comunității europene”. La acest eveniment vor participa peste 40 de parlamentari de o parte și de alta a Prutului, președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, deja a confirmat prezența și, bineînțeles, se vor reuni primari de pe ambele maluri ale Prutului.”

Primarul de Slănic-Moldova a subliniat faptul că constituirea Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova reprezintă o umbrelă juridică în baza căreia aleșii locali din cele două state să-și dezvolte relațiile și să influențeze anumite decizii legislative. „Ne dorim să avem facilitată posibilitatea de interacțiune, de acțiune comună și alte planuri care vizează viitorul românilor, viitorul românesc. Sper ca acest moment să fie unul care să reprezinte doar un început al unei dezvoltări sănătoase și sustenabile a relațiilor dintre noi.”

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă