Nume
Parola
Vizualizări: 1395
Soluții pentru eficientizarea și sporirea performanței de activitate a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord
Costești, Ialoveni, 17 Octombrie 2013 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Regională Nord (CRD Nord) participă la un atelier de lucru de două zile organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Germaniei (GIZ).

Participanții la atelierul de lucru își propun să găsească soluții pentru eficientizarea și sporirea performanței de activitate a CRD Nord, în contextul unei analize și a unei evaluări a activității CRD Nord.

„Inițiativa colegilor de la ADR Sud de a organiza un astfel de atelier de lucru a fost bine salutată. Așteptările MDRC de la un astfel de eveniment sunt foarte mari, ținând cont de faptul că evenimentul se va desfășura timp de două zile. Sperăm că în acestă perioadă vom reuși să discutăm pe larg acele probleme și soluții ce urmează să le oferim pentru dezvoltarea Regiunii Nord", a menționat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc.

Președintele CRD Nord, Ion Parea, consideră că acest atelier de lucru este binevenit, întrucât va contribui la eficientizarea activității CRD Nord. „Așa cum a menționat și președintele Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, este foarte important ca, începând cu anul 2014, fiece raion din Regiunea de Dezvoltare Nord să implementeze cel puțin un proiect de dezvoltare regională. În acest fel putem consolida și activitatea CRD Nord”, a relevat președintele CRD Nord.

La rândul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și-a exprimat convingerea că atelierul de lucru, ce se va solda vineri, 18 octombrie, cu organizarea ședinței CRD Nord, va contribui la eficientizarea activităților de mai departe. „Credem că o să preluăm multe practici bune și o să muncim mai departe pentru dezvoltarea Regiunii Nord”, a subliniat directorul ADR Nord.

Despre necesitatea asigurării durabilității proiectelor de dezvoltare regională a vorbit Alexandr Muravschi, consultant senior GIZ. „Cu regret, constatăm că sunt multe cazuri când proiectele de dezvoltare regională decurg bine atât timp cât, pe parcursul implementării acestora, este asigurată asistența tehnică. Foarte mult depinde de capacitățile celor care sunt implicați în acest proces. Iată de ce atelierul de azi vine să sprijine această idee”, a menționat consultantul senior GIZ Alexandr Muravschi.

„Suntem într-o locație deosebită. Ar fi păcat să nu folosim posibilitatea pentru a ne consolida ca echipă, pentru a avea o comunicare eficientă, oficială și neoficială, a ne cunoaște mai bine, astfel încât acest lucră să ne dea posibilitatea să eficientizăm și comunicarea, și activitatea noastră ulterioară", a menționat Silvia Strelciuc, directorul Centrului Regional de Asistență și Informare a ONG „CONTACT-Cahul”, moderatoarea atelierului de lucru.

Despre activitatea instituțiilor similare CRD Nord din alte state au vorbit directorul general ADR Vest, România, Sorin Maxim, și expertul german Stefan Elsing. De asemenea, experții Mariana Puntea și Alexei Sekarev au prezentat viitoarele Programe de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020, informații oferite de Biroul regional de cooperare transfrontaliera, Chișinău, şi Programul de suport al parteneriatului estic teritorial.

Atelierul de lucru pentru membrii CRD Nord este prima activitate de acest gen organizată de MDRC și ADR Nord. Cheltuielile de organizare a atelierului de lucru sunt acoperite de GIZ.

www.adrnord.md