Nume
Parola
Vizualizări: 1042
Edineț: A treia sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”
Edineț, 22 Iunie 2011 — Un program de instruire pentru autoritățile publice locale de nivelul I și II din nordul Moldovei, similar celui petrecut ieri, 21 iunie, la Bălți, a început azi, 22 iunie, la Edineț. Este vorba despre Programul de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE", desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova".

Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi realizat de către experţii Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălţi.

Prezent la deschiderea celei de-a treia sesiuni a Programului, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a referit la importanța desfășurării, în Regiunea de Nord, a unui program de instruire menționat mai sus. „Sunt bucuros să vă comunic că, în comparație cu alte regiuni, mergem cu instruirile înainte. Mă bucur că aveți în jur de opt idei de proiect. Consider că la atelierul de azi o să mai cizelați formulările și ideile de proiect și, evident, poate o să aveți succes la o idee două de proiect transfrontalier. Vă doresc succes. Îmi doresc și vă doresc ca rezultatul final să fie unul cu un produs calitativ pentru fiecare din raioanele pe care le reprezentați, iar produsul final să fie schimbarea care va reieși din proiectele prezentate aici", a menționat, în discursul său de salut, directorul ADR Nord.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Autorităţilor Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.

Obiectivele sesiunii a treia a Programului au fost:

1. Sporirea cunoştinţelor și abilităților participanţilor privind descrierea strategiei de realizare și acțiunilor proiectului, elaborarea planului de acțiuni, descrierea metodologiei de implementare;

2. Dezvoltarea abilităților participanților privind colaborarea în grupuri și asigurarea transferului de experiență.

Menţionăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie curent) și a doua sesiune a Programului de instruire (24-26 mai curent) au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a treia a Programului a început marți, 21 iunie, la Bălți, continuă azi, 22 iunie, la Edineț și, mâine, 23 iunie, la Soroca. Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea şi dezvoltarea unor proiecte cheie pentru regiune etc.