Nume
Parola
Vizualizări: 4748
Transferuri bănești electronice între Republica Moldova şi România, la un comision de numai 5 euro
30 Martie 2015 — Astăzi, 30 martie 2015, a fost lansat oficial serviciul de transferuri băneşti electronice între Republica Moldova şi România. Noul serviciu este rapid, accesibil și la un comision de numai 5 euro pentru 1000 de euro transferați. Suma maximă a transferului este de 1000 de euro sau echivalentul în moneda țării care emite mandatul.

Serviciul de transferuri bănești electronice presupune recepționarea și achitarea mandatelor electronice în oficiile poștale informatizate ale CN ”Poșta Română” și în toate oficiile poștale din Republica Moldova. Acest serviciu este posibil ca urmare a semnării Acordului de schimb de mandate bănești electronice între cele două administrații poștale.

Prezent la eveniment, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a felicitat Poșta Moldovei si Poșta Română pentru acest proiect important pentru cele două instituții, dar și pentru cetățeni. ”La realizarea acestui proiect s-a ținut cont de necesitățile cetățeanului. Sunt mulți studenți din Republica Moldova care își fac studiile în România, iar lansarea acestui instrument financiar este foarte binevenită. Transferurile bănești vor ajunge la destinatar în doar 24 de ore”, a menționat Pavel Filip.

Ministrul a accentuat că Poșta Moldovei este un actor important de prestare a serviciilor electronice, inclusiv oferite pe linia e-guvernării, a serviciilor financiare și de curierat. În acest sens, rețeaua ramificată de oficii poștale este un avantaj pentru dezvoltarea acestor servicii. În Republica Moldova există peste 1000 de oficii, iar în România peste 5500.

Directorul general al ÎS ”Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, a declarat că proiectul lansat astăzi este un prim pas pentru o platformă comună de corespondență și curierat cu Poșta Română. El s-a arătat convins că relațiile de colaborare dintre cele două administrații poștale vor fi eficiente, orientate spre necesitățile clienților.

La rândul său, Directorul general al CN „Poșta Română”, Alexandru Petrescu, a menționat că în prezent se desfășoară o campanie de promovare a noului serviciu în instituțiile de învățământ, universități și căminele studențești din România, unde își fac studiile mulți tineri din Republica Moldova. În opinia lui, este vorba despre un proiect comercial, dar și social, orientat mai ales spre studenți și mediul de afaceri.

Amintim că ÎS “Poșta Moldovei” a lansat serviciul de transferuri bănești în octombrie 2014 în raport cu Italia. Până acum, din Italia în Moldova au fost efectuate transferuri bănești în sumă de peste 1,8 milioane de euro. Potrivit planului de dezvoltare a instituției, astfel de transferuri urmează a fi lansate în raport cu Spania, Rusia, Polonia și alte state.