Nume
Parola
Vizualizări: 1505
Cum va arăta Regiunea de Dezvoltare Nord către anul 2020?
Bălți, 4 Decembrie 2014 — Procesul de elaborare a Strategiei socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord pentru anii 2016-2020 este în plină desfășurare. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a organizat joi, 4 decembrie a.c., cea de-a III-a ședinţă a grupului de lucru regional pentru planificare strategică în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), până în anul 2020.

Ședința de azi a avut loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo”, Sala Senatului, și se înscrie în lanțul de activități inițiate odată cu desfășurarea, în 2013, a Conferinței internaționale cu genericul „Oportunități de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, până în anul 2020”, eveniment organizat la inițiativa ADR Nord în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) al Republicii Moldova și Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) al Republicii Letonia.

La eveniment participă membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, specialiști din cadrul ADR Nord, exponenți ai mediului academic și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din RDN.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a salutat lărgirea grupului de lucru, menționând că este foarte important ca din acesta să facă parte cât mai multe personalități reprezentative, pentru a putea avea în final un document strategic valoros. „Ședințele grupului de lucru regional ne vor ajuta să vedem cum va arăta regiunea noastră către anul 2020”, a remarcat directorul ADR Nord.

„Activitățile grupului de lucru de planificare strategică a dezvoltării RDN trebuie mediatizată cât mai bine, ca toți să știe că viziunile exprimate în strategia de dezvoltare coincid întocmai cu necesitățile comunității”, susține șefa Secției planificare strategică și programare a ADR Nord, Inga Cojocaru.

În cadrul evenimentului a fost prezentat profilul socio-economic al RDN şi au fost elaborate analizele SWOT ale regiunii în domeniile demografie şi resurse umane, economie (industrie, agricultură, turism,servicii şi comerţ), infrastructură (utilităţi publice, educaţie, sănătate şi socială), cercetare şi inovare.

Întreg procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a RDN va decurge transparent, cu implicarea unui cerc larg de actori regionali și a reprezentanților mai multor instituții partenere.

www.adrnord.md