Nume
Parola
Vizualizări: 3287
Profesioniştii au decis: currcila universitară de formare a medicilor trebuie revizuită
Chişinău, 18 Noiembrie 2011 — 25 de profesori, conferenţiari şi asistenţi de la şase catedre ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-au reunit la Centrul Naţional de Sănătate şi Genetică Medicală pentru un atelier de două zile, în cadrul căruia, pentru prima oară în Republica Moldova, este analizată curricula universitară din perspectiva abordării sănătăţii adolescenţilor. Astfel, este iniţiat procesul de revizuire a curriculei de formare iniţială, postuniversitară şi de formare continuă a specialiştilor care prestează servicii de sănătate, inclusiv pentru adolescenţi.

Atelierul este moderat de Pierre-Andre MICHAUD, Profesor la Universitatea Lausanne, Elveţia. Specialistul elveţian a fost invitat să modereze acest atelier, deoarece este o autoritate domeniu şi are experienţă ştiinţifică şi practică vastă în domeniul sănătăţii adolescenţilor.

De ce este nevoie de acest atelier? Deoarece în Curricula universitară a catedrelor Obstetrică şi Ginecologie, Dermatovenerologie, Medicină de Familie, Pediatrie, Urologie şi Psihiatrie sunt abordate insuficient subiectele privind sănătatea adolescenţilor, în special aspectele psiho-sexuale şi cele psiho-sociale, dar şi cele ce ţin de specificul presării serviciilor de sănătate adolescenţilor şi tinerilor.

În cadrul evenimentului este examinată iniţiativa de revizuire a curriculei şi de completare a ariilor neacoperite pentru a asigura durabilitatea instruirii corespunzătoare a specialiştilor ce vor presta servicii de sănătate de o manieră prietenoasă adolescenţilor.

Atelierul este organizat de Centrul Naţional de Sănătate şi Genetică Medicală, în cadrul proiectului „Generaţie sănătoasă”, realizat de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”, cu sprijinul acordat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi UNICEF.

CONTACTE:
Victoria CIUBOTARU,
şefa Serviciului de monitorizare, evaluare şi integrare servicii medicale
Centrul Naţional de Sănătate şi Genetică Medicală,
Tel. 66.39.20

LOCAŢIE:
Or. Chişinău, str. Burebista, 82

NOTĂ: Atelierul va continua până sâmbătă la amiază.