Vizualizări: 937
Zilele de 2, 5, 6 şi 9 ianuarie 2009 au fost declarate zile de odihnă
Chişinău, 11 Decembrie 2008 — O decizie în acest sens a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, potrivit căreea aceste zile urmează a fi recuperate în zilele de sîmbătă, 17 şi 31 ianuarie, 21 februarie şi 14 martie. Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a dat indicaţii ca în perioada celor 11 zile de odihnă să fie asigurată activitatea instituţiilor sociale vitale, care prestează servicii ce ţin de achitarea salariilor şi pensiilor, precum şi instituţiilor bancare. De asemenea, vor avea regim de lucru organele vamale, de poliţie şi serviciile de urgenţă
În aceeaşi şedinţă au fost alocate 4,3 milioane lei Ministerului Administraţiei Publice Locale în vederea achiziţionării echipamentului necesar pentru instituţiile preşcolare şi preuniversitare din localităţile afectate de inundaţiile din vara trecută. Banii sînt destinaţi instituţiilor de învăţămînt din 37 de localităţi inundate şi vor fi alocate din mijloacele acumulate în fondul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor, deschis de Ministerul Finanţelor. Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon, ministru al Economiei şi Comerţului, a declarat în şedinţa Cabinetului de miniştri că mijloacele acumulate în Fondul special au fost utilizaţi în trei direcţii – circa 26 mln lei au fost direcţionaţi pentru procurarea caselor de locuit pentru familiile sinistrate, 11 milioane lei – pentru compensarea roadei pierdute pe terenurile agricole din gospodăriile casnice, iar soldul neutilizat de circa 4,3 milioane lei a fost alocat miercuri pentru dotarea tehnică a şcolilor inundate.
În aceeaşi şedinţă a fost aprobat şi proiectul Hotărîrii Parlamentului privind Regulamentul privind modul de utilizare a mijloacelor fondului pentru subvenţionarea producătorilor agricoli. Potrivit documentului, fermierii vor primi subvenţii în mărime de 700 de lei pentru un hectar de teren agricol supus procesului de conversiune în agricultură ecologică în primul an şi 400 lei, în cel de-al doilea an de încadrare în circuitul agroalimentar ecologic. Totodată, vor fi acordate subvenţii în mărime de 20% din preţul produselor agroalimentare ecologice comercializate pe piaţa internă şi 40% din preţul produselor exportate. Pentru înfiinţarea plantaţiilor pomicole cu soiuri înscrise în Registrul soiurilor de plante ale Republicii Moldova vor fi acordate subvenţii în mărime de 15 mii lei la un henctar de livadă superintensivă şi 10 mii lei la un hectar de livadă intensivă şi clasică de specii sămînţoase, precum şi de 7,5 mii lei la un hectar de livadă de specii sîmburoase. Subvenţiile menţionate vor fi acordate cu condiţia asigurării a cel puţin 10% din terenurile agricole prelucrate.
Tot miercuri, au fost aprobate şi o serie de alte documente, printre care Codul de procedură vamală, Normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere etc.
Serviciul de presă al Guvernului
Autor: Administrator
Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă
Toate comunicatele din categoria curentă
Categorii comunicate
- Administraţie Publică 2278
- Afaceri 808
- Angajări & Joburi 166
- Armata & Serviciul Grăniceri & Vama 37
- Artă & Cultură 127
- Bănci & Asigurări 18
- Blogosfera 110
- Concursuri & Licitații 14
- Construcţii & Infrastructură 47
- Dezvoltare Regională 1653
- Diaspora 3
- Drepturile Omului & Justiţie 564
- eBooks / eReviste / eDocumente 7
- Economic & Statistică 329
- Educaţie & Instruire 750
- Export și Investiții 17
- Externe 165
- Fashion 0
- Fiscalitate & Finanţe & Contabilitate 116
- Industrie 10
- IT 30
- Media & Publicitate 365
- Mediu 36
- Mesaje 8
- Oferte & Prețuri 16
- Ong & Societate Civilă 1316
- Persoane Publice 140
- Politic & Electorala 1305
- Procuratura & MAI 120
- Public Relations 32
- Resurse Web 12
- Sănătate & Medicină 125
- Sindicate 4
- Social 580
- Sport 12
- Ştiinţă 80
- Tehnologia Informației și Comunicațiilor 287
- Telefonie & Comunicaţii 29
- Turism 33