Nume
Parola
Vizualizări: 3473
Dezvoltarea societății civile, durabilitatea sectorului asociativ – subiecte de discuție a ONG-urilor cu legislatorii Liliana Palihovici și Veaceslav Ioniță
Chişinău, 21 Septembrie 2012 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, și Președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav IONIȚĂ, au avut o întrevedere, la 19 septembrie 2012, cu Michal SKALA, Managerul de proiect din cadrul Slovak Atlantic Commission, și reprezentanții Consiliului National al Organizațiilor Nonguvernamentale din Moldova.

În cadrul discuției, Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a afirmat că dorește ca societatea civilă din Republica Moldova să fie un partener energic și puternic al statului. „Aceasta ar însemna ca toate inițiativele bune să fie susținute și promovate pe orizontala și verticala socială și politică. Un stat este democratic atunci când societatea civilă este solidă și toți cetățenii participă la dezvoltare”, a menționat Liliana Palihovici.

Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță, a confirmat disponibilitatea comisiei pe care o conduce de a promova „proiecte care susțin durabilitatea financiară a societății civile”, solicitând în același timp sprijinul ONG-urilor în promovarea reformelor pe toate domeniile de interes comun.

Michal Skala, Managerul de proiect din cadrul Slovak Atlantic Commission, a relevat că organizația din care face parte va susține Consiliului Național al ONG-urilor din Republica Moldova prin organizarea unui șir de activități care vor contribui eficient la dezvoltarea societății civile din Moldova. Expertul european a declarat că „în Republica Slovacă a fost adoptata Legea cu privire la durabilitatea financiară a societății civile, iar pledoariile cetățenilor slovaci în acest sens au fost puternice”.

Consiliul Național al ONG-urilor din Republica Moldova a pus în discuție subiectele legate de oportunitățile de dezvoltare a sectorului asociativ și cooperării cu Parlamentul Republicii Moldova, în contextul priorităților Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2012 -2015. Unele dintre aceste priorități sunt comune cu reprezentanții Slovaciei şi astfel sectorul asociativ din Moldova va putea beneficia de sprijinul Republicii Slovace.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului