Nume
Parola
Vizualizări: 5957
Evaluări pe tema sănătăţii mintale în două şcoli din Bălţi | „Graniţe comune. Soluţii comune.”
Bălţi, 28 Noiembrie 2011 — Asociaţia SOMATO din Bălţi a finalizat, la 25 noiembrie a.c., procesul de evaluare a cunoştinţelor în domeniul sănătăţii mintale deţinute de elevi şi profesori din două şcoli din municipiu.

Evaluările au fost efectuate la şcoala medie nr.19 din localitatea Elizaveta, o suburbie a municipiului Bălţi, şi la Liceul bălţean „George Coşbuc”. La şcoala din Elizaveta au fost testaţi 67 de elevi şi cinci profesori, iar la Liceul „G. Coşbuc” 96 de elevi şi şase profesori, inclusiv psihologul instituţiei.

Procesul de evaluare a cunoştinţelor în domeniul sănătăţii mintale în rândul elevilor din clasele a VII-XII şi profesorilor a demarat la începutul anului de învăţământ. Au fost elaborate grile de evaluare, iar participanţii la această cercetare au fost invitaţi să răspundă în mod anonim. Anterior, în vederea realizării acestor activităţi, Asociaţia SOMATO a încheiat un Acord de colaborare cu Direcţia locală de învăţământ. O activitate similară va fi derulată şi în raionul Făleşti, iar Asociaţiile PARTENER GIDL şi HELICOMED din România vor derula activităţi similare în municipiul şi judeţul Iaşi.

Până la sfârşitul anului, experţii Asociaţiei SOMATO vor analiza rezultatele obţinute şi vor elabora un raport privind gradul de cunoaştere a problemelor de sănătate mintală în rândul elevilor şi profesorilor. Plecând de la nevoile de informare specifice identificate prin raport, Asociaţia SOMATO, împreună cu Asociaţia PARTENER GIDL şi HELICOMED din România, va elabora trei broşuri în domeniul sănătăţii mintale – „SMADOgen”, „SMADOplus”, „SMADOfort”, care vor fi utilizate în cadrul activităţilor educaţionale şi de informare în cadrul proiectului.

Evaluarea nivelului de informare în domeniul sănătăţii mintalea elevilor şi profesorilor din cele două şcoli a fost realizată în cadrul proiectului „Iniţiative de cooperare transfrontalieră privind sănătatea mintală a adolescenţilor din zona de graniţă Romania-Republica Moldova-SMADO” (cod MIS-ETC 947), finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Partenerii de proiect sunt Asociaţia PARTENER GIDL, Asociaţia HELICOMED şi Asociaţia de prietenie România-Ucraina din România. Proiectul vizează favorizarea cooperării transfrontaliere din zona de graniţă în vederea realizării schimburilor de experienţă, transfer şi valorizare de bune practici între profesionişti, structuri specializate şi de sprijin comunitar, organizaţii formale şi informale.

# # #

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Jana Chihai, preşedinta Asociaţiei SOMATO +/231/35089