Nume
Parola
Vizualizări: 11320
UIPAC a pus la o masă întreprinderilor exportatoare sau cu potențial de export cu consultanții din diferite domenii
Chisinau, 27 Septembrie 2016 — În premieră pentru Republica Moldova, pe data de 26 septembrie 2016, s-a desfășurat o întâlnire a reprezentanților întreprinderilor exportatoare sau cu potențial de export cu consultanții de dezvoltare a afacerilor.

Scopul acestui eveniment, desfășurat într-un format inedit de Speed Business Meeting, derivă din dificultățile cu care se confruntă agenții economici din Republica Moldova pe motivul lipsei accesului liber, transparent și accesibil la informațiile despre entitățile prestatoare de servicii necesare pentru a-și dezvolta afacerea eficient și a crea potențial de export a producției autohtone.

Din această cauză am organizat acest eveniment drept o platformă de comunicare dintre companiile de consultanță și potențialii beneficiari de granturi cu cofinanțarea proiectului UIPAC, astfel ca într-un timp record atât companiile care intenționează să aplice la finanțare, cât și cele de consultanță să aibă timp să-și promoveze produsele și, de ce nu, a negocia contracte de consultanță, a menționat dl Aureliu Casian, directorul UIPAC.

Dumnealui a mai menționat că deseori agenții economici locali nu numai că nu găsesc consultanța necesară dezvoltării businessului, dar și nu conștientizează în deplină măsură care sunt necesitățile de consultanță și ce beneficii ar trage în urma unor astfel de servicii.

Astfel, în cadrul Speed Business Meeting, s-au înregistrat pentru participare consultanți din diverse domenii: managementul calității si a altor standarde, dezvoltare web, cercetări de piață și marketing, comunicare și publicitate etc., precum și agenți economici exportatori sau cu potențial de export care au purtat discuții în sesiunii de întâlniri rapide. Urmare a acestora, participanții au făcut uz de consultații, schimb de experiență și au identificat potențialii parteneri de afaceri.

Organizatorii au informat participanții referitor la obținerea granturilor în cadrul Proiectului Ameliorarea Competitivității II al Băncii Mondiale și pașii necesar de urmat:

Agentul economic urmează să facă cunoștință cu condițiile de solicitare a finanțării, completează un formular, dar ce este mai important, atunci când vine trebuie clar să pună pe hârtie un proiect de dezvoltare a afacerii și să argumenteze în ce măsură acele servicii de consultanță care vor fi cofinanțate de proiect îi vor permite să atingă scopul stabilit, a menționat dl Aureliu Casian.

Despre proiect: Proiectul Ameliorarea Competitivităţii (PAC II) are un buget total de 45 milioane de dolari SUA, proiectul va fi implementat în perioada 2015 – 2019.
Cine poate beneficia de grant: întreprinderile din diverse sectoare, dacă proiectele acestora demonstrează îmbunătățirea capacităților de export.
Domeniile prioritare:

- produse alimentare și băuturi
- produse electronice și mecanice
- textile și îmbrăcăminte
- tehnologii informaționale

O întreprindere privată poate deveni beneficiar dacă:

1. achită cel puțin 50% din costul proiectului
2. exportă sau dorește să exporte
3. are maximum 249 angajați


PAC II acordă finanțări nerambursabile pentru acoperirea a 50% din costul proiectului beneficiarului (până la 200 de mii de lei per beneficiar).

Beneficiind de aceste granturi, agenții economici își pot spori calitatea produselor și a serviciilor, lansa altele noi, optimiza procesele interne, îmbunătăți imaginea companiei, identifica clienți și piețe noi, dar și stabili parteneriate pe lanțurile valorice.

Autor: Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD”

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă