Nume
Parola
Vizualizări: 4926
„Felicit echipa a programului și împărtășesc aici convingerea mea că societatea civilă din Republica Moldova a atins un nivel considerabil de dezvoltare”
Chișinău, 11 Iulie 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a adresat un mesaj în debutul conferinței „Consolidarea Societăţii Civile – Parte a Reformelor Democratice”, organizate la Chișinău de Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de FHI 360.

„Felicit întreaga echipă a programului și împărtășesc aici convingerea mea că societatea civilă din Republica Moldova a atins un nivel considerabil de dezvoltare și acest lucru trebuie accentuat, deoarece este unul din dezideratele mele personale la realizarea căruia am contribuit cu mult timp înainte de a deține actuala funcție”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici.

Doamnei Liliana Palihovici i-a fost înmânat un premiu în semn de recunoștință pentru angajamentul de lungă durată în crearea unui mediu favorabil dezvoltării societății civile din Republica Moldova și pentru promovarea unei colaborări de succes între Organizațiile Societății Civile și autoritățile publice, ca parte a reformelor democratice din Moldova. În cadrul evenimentului, premiul i-a fost înmânat de către Nadra Franklin, Directoare, Grupul de Dezvoltare Socio-Economică, FHI 360.

„Înțeleg foarte bine societatea civilă și în toată activitatea mea fac tot ceea ce este necesar pentru ca aleșii poporului să fie cât mai receptivi la vocea societății civile. Mi-ar plăcea să existe și alte organizații noi și active pentru a crește spiritul civic în rândul cetățenilor Republicii Moldova, iar aici trebuie să muncim împreună, pentru a avea cetățeni cu un înalt spirit civic și o societate cu adevărat democratică”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului.

Prin contribuția Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova circa 200 de ONG-uri au beneficiat de granturi și asistență prin care acestea își consolidează capacitățile, 30 de spaţii publice au fost renovate, inclusiv obiective turistice, librării publice, terenuri de sport; aproximativ 8 milioane MDL au fost obţinute de organizații ale societății civile pentru a desfăşura activităţi în beneficiul public, mai bine de 4500 de voluntari au fost mobilizaţi să răspundă nevoilor comunităţilor etc.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova