Nume
Parola
Vizualizări: 4610
Proiectul „Votăm activ! Votăm conștient”: Campania de informare door-to-door a voluntarilor
24 Iunie 2015 — Circa 50 de voluntari vor desfășura la 25 – 26 iunie campania de informare Door-to-door, oferind materiale informaționale editate în cadrul proiectului „Votăm activ! Votăm conștient”, pentru grupurilor specifice de alegători din Măcărești - Ungheni, Ivancea - Orhei și Mingir - Hâncești.
Materialele informaționale reflectă motivația unor cetățeni ai Republicii Moldova care vor merge să-și exercite repetat dreptul la vot. Informațiile au tendința de a stimula participarea la vot.
Campania de informare door-to-door a voluntarilor este parte a unui șir de întâlniri cu persoane cu disabilităţi şi şezători pentru fete şi femei din mediul rural pe care le-au avut exper’ii-facilitatori ai Centrului CONTACT, dar și coordonatori locali cu cetățeni activi din 12 localități din zona centru a țării: Ruseştii Noi, Rezeni, r. Ialoveni; Ivancea, Peresecina, r. Orhei; Mingir, Cărpineni, Sărata Galbenă, Ciuciuleni, r. Hînceşti; Pîrliţa, Măcăreşti, Sculeni, r. Ungheni; Cioreşti, r. Nisporeni.
Astfel, oamenii au înaintat o serie de propuneri, sugestii, doleanţe, cerinţe, etc. care ar trebui să se regăsească în programul de guvernare al candidaților la funcția de primar pentru următorul mandat.
La fiecare din acest întruniri au fost invitaţi şi au participat majoritatea candidaţilor la funcţia de primar sau consilieri local sau raionali care au luat act de doleanţele alegătorilor. Totodată lista completă cu solicitări a fost transmisă tuturor concurenţilor electorali pentru a fi incluse în programul lor de guvernare locală.
Menționăm, că la 30 iunie, curent în incinta Jolly Alon urmează să aibă loc activitatea de totalizare şi evaluare a proiectului, unde vor fi invitaţi coordonatorii locali, primarii noi aleşi, experţii facilitatori, beneficiarii din localităţile beneficiare,

Persoane de contact: Vasile Cioaric sau Liliana Porumb, tel: 22/233947.

Acest proiect este realizat de către Centrul CONTACT, cu susținerea Programului „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei.