Nume
Parola
Vizualizări: 1218
Aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților în contextul realizării politicilor de dezvoltare regională
Chișinău, 4 Decembrie 2014 — Proiectanți, constructori, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai sectorului privat și academic s-au întrunit astăzi, în cadrul unui seminar la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pentru a discuta problemele din sectorul aprovizionării cu apă și canalizare a localităților țării.

"În contextul dezvoltării regionale construim rețele de aprovizionare cu apă și canalizare în localități. Scopul este de a crea condiții mai bune cetățenilor și de a le asigura accesul la apă de calitate. Sperăm că în urma acestui seminar companiile de construcție, producătorii de utilaje tehnice vor analiza oportunitățile de colaborare în vederea inițierii proiectelor comune de aprovizionare cu apă și canalizare", a subliniat Anatolie Zolotcov, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

În cadrul seminarului reprezentanții Direcției generale dezvoltare regională au menționat că în urma realizării proiectelor 144 mii cetățeni din 44 localități beneficiază de servicii de apă și canalizare.

"Este un prim seminar de acest gen organizat de minister. Intenția este de a discuta despre tehnologiile moderne în domeniu, inclusiv producerea utilajului necesar construcției stațiilor de tratare a apelor subterane. De asemenea, am analizat propunerile sectorului privat în acest context și am discutat despre aprovizionarea cu apă și canalizare în contextul politicilor de dezvoltare regională. În acest sens, ministerul își exprimă disponibilitatea de a coopera și colabora cu instituțiile și organizațiile din domeniu, inclusiv organizațiile non-guvernamentale", a menționat Elena Bejenaru, șef al Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe.

Cei prezenți la eveniment au conchis că discuțiile purtate cu reprezentanții mai multor instituții și sectoare de activitate au identificat posibilități de soluționare a problemelor din domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, iar tehnologiile și utilajele prezentate au un design modern și constituie soluții originale și raționale pentru problemele din domeniu.

4 decembrie 2014
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Autor: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă