Nume
Parola
Vizualizări: 1258
Rezervația „Pădurea Domnească” va deveni mai atractivă pentru turiști
Glodeni, Pădurea Domnească, 6 Septembrie 2013 — Din toamna anului viitor, turiștii vor avea posibilitatea să-și petreacă timpul în Rezervația Naturală de Stat „Pădurea Domnească" și în timpul nopții. Construcția infrastructurii, necesară pentru dezvoltarea turismului în rezervație, va fi posibilă grație implementării proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Acest proiect, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a fost votat de către membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) anume pentru faptul că are o importanță națională, fiind vorba de o rezervație unică în republică. „Să vedeți că această perlă a Regiunii de Dezvoltare Nord - Pădurea Domnească - va atrage investiții foarte și foarte interesante în următorii 5-7 ani, după ce va fi construită infrastructura necesară. Anume astfel de destinații atrag turiști care nu trăiesc în Republica Moldova", a menționat directorul Ion Bodrug.

Președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, care este și vicepreședintele CRD Nord, susține că atracțiile turistice specifice raionului Glodeni pot contribui la dezvoltarea economică a raionului.

Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească", lansat joi, 5 septembrie curent, în incinta Consiliului Raional Glodeni, prevede construcția unui centru de informare a turiștilor, o parcare pentru autoturisme, o belvedere, de unde turiștii vor admira zimbrii, construcția a trei pensiuni a câte 21 de locuri de cazare fiecare, precum și spații cu toate condițiile necesare pentru camping.

Potrivit autorităților, rezervația „Pădurea Domnească" este vizitată anual de 3-4 mii de turiști, iar asta în lipsa unei infrastructuri bine dezvoltate.

Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a atractivităţii turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităţilor turistice, culturale şi de agrement, care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum şi la diversificarea activităţii în spaţiul rural. Potrivit deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) nr. 3/13 din 21 iunie 2013, pentru implementarea acestui proiect vor fi alocați, din Fondul Național pentru Dezvoltare (FNDR), 5 milioane de lei. Pentru lucrările efectuate în 2013, CNCDR a aprobat alocarea a 766,8 de mii de lei. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.

www.adrnord.md