Nume
Parola
Vizualizări: 4364
INVITAŢIE DE PARTICIPARE LA TENDER
Chişinău, 1 Decembrie 2009 — CENTRUL PENTRU JURNALISM INDEPENDENT (CJI) invită companiile sociologice şi experţii independenţi să participe la un tender pentru selectarea evaluatorului proiectului „Perspectivele creării mass-media profesioniste şi rentabile în UTA Gagauz-Yeri”, care se implementează în perioada iulie 2007 – ianuarie 2010.

SARCINI: Evaluatorul va analiza principalele componente ale proiectului CJI pentru a stabili eficacitatea, funcţionalitatea şi relevanţa activităţilor din cadrul proiectului, impactul asupra grupului ţintă şi durabilitatea proiectului. De asemenea, evaluatorul va întocmi un raport analitic (în limba engleză), bazat pe rezultatele cercetării.

ELIGIBILITATE: la tender pot participa atât organizaţiile specializate, cât şi experţii independenţi, care activează în R. Moldova.

CALIFICĂRI NECESARE: Participanţii la tender trebuie să aibă minimum doi ani de experienţă în domeniul cercetărilor sociologice şi a evaluării proiectelor şi programelor; abilităţi de cercetare cantitativă şi calitativă; capacitatea de a întocmi rapoarte analitice, precum şi să cunoască limbile română, rusă şi engleză.

DURATA CONTRACTULUI: 15 decembrie 2009 – 31 ianuarie 2010.

DOSARUL DE PARTICIPARE TREBIUE SĂ INCLUDĂ: o descriere a metodologiei de cercetare, calendarul activităţilor planificate, bugetul cercetării (în MDL, TVA inclus), o prezentare a organizaţiei cu detalii despre experienţa în domeniu şi CV-urile participanţilor la cercetare.

DOSARELE DE PARTICIPARE la tender pot fi expediate la email: coordonator@ijc.md sau mariapraporscic@gmail.com, fax: (022) 22 66 81; adresa: CJI, str. Şciusev 53, Chişinău, MD 2012. Persoana de contact: Maria Praporşcic, coordonator de programe CJI. Pentru relaţii: tel. (022) 21 36 52, 22 75 39.

Termenul-limită de prezentare a dosarelor de participare: 10 decembrie 2009. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

DESPRE PROIECT: proiectul s-a desfăşurat în a doua jumătate a anilor 2007, 2008 şi 2009 şi se va încheia în ianuarie 2010. Acesta a inclus o serie de programe de instruire şi consultanţă pentru angajaţii mass-media scrise şi audiovizuale din UTA Gagauz-Yeri (UTAG); stagii pentru jurnaliştii din UTAG în cadrul unor instituţii de presă centrale şi regionale din R. Moldova; studiul audienţei mass-media din UTAG; expertizarea juridică a legislaţiei mass-media din regiune; publicarea unor materiale de instruire pentru jurnalişti; asistenţă în vederea creării unei organizaţii neguvernamentale de media in UTAG ş.a. Proiectul s-a desfăşurat cu susţinerea financiară a organizaţiei suedeze “Civil Rights Defenders” (fostul „Comitet Helsinki pentru Drepturile Omului”) şi a Misiunii OSCE în Moldova.