Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 700 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 37
5 Septembrie 2024 — Locuitorii din Călărași se vor bucura de un parc orășenesc reamenajat, iar lucrările vor fi realizate de ADR Centru în cadrul proiectului de revitalizare urbană: ,,Modernizarea Scuarului de pe str. Biruinței or.
Vizualizări: 43
5 Septembrie 2024 — În cadrul acestei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM” vă invităm să cunoașteți patru primari la primul mandat. Ce i-a determinat să candideze pentru această funcție, ce își propun sau deja realizează pentru comunitățile lor, de ce susțin integrarea europeană a R.

Vizualizări: 41
5 Septembrie 2024 — Peste 100 de aleși locali la primul mandat (primari și consilieri) din raioanele Briceni și Ocnița au participat la seminare de instruire organizate la 8 și 9 august de către Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Dezvoltarea locală și regională a fost una dintre temele abordate în cadrul seminarelor de instruire.
Vizualizări: 46
5 Septembrie 2024 — În satele din Republica Moldova, cu o populație mai mică de 3000 de locuitori, autoritățile locale și cetățenii vor putea să planifice și să autorizeze noi construcții sau să facă modificări în infrastructura existentă, în lipsa documentației de urbanism.

Guvernul a aprobat astăzi un Regulament clar care stabilește măsurile necesare pentru emiterea certificatului de urbanism pe baza unei scheme urbanistice rurale în satele mici, unde documentația de urbanism lipsește sau este învechită.
Vizualizări: 59
5 Septembrie 2024 — La 28 august 2024, CALM a participat la ședința organizată de către Cancelaria de Stat în incinta Guvernului Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost pus în discuție subiectul înregistrării la reședința temporară a persoanelor ce locuiesc de fapt în casele de vacanță din întovărășirile pomicole, în scopul identificării soluțiilor plauzibile care vor asigura realizarea drepturilor cetățenilor interesați.

Ședința de lucru a fost prezidată de către dl Artur Mija, secretar general adjunct al Guvernului, la ea au mai participat dl Vasile Grădinaru, deputat în Parlament, dl Ivan Danii, director general al Agenției Cartografie și Cadastru, dl Mircea Eșanu, director al Agenției Servicii Publice, dl Oleg Cara, director general al Biroului Național de Statistică, alți factori de decizie din cadrul autorităților publice centrale, CALM fiind reprezentat de către expertul juridic Igor Cristal.
Vizualizări: 44
5 Septembrie 2024 — Primari din orașele balneoclimaterice din România au întreprins recent o vizită la Chișinău pentru a interacționa cu colegii lor din Republica Moldova. Aleșii locali de peste Prut au reiterat sprijinul pentru integrarea europeană a statului nostru, asigurându-ne de susținerea necondiționată în acest parcurs.
Vizualizări: 49
5 Septembrie 2024 — Impresiile despre participarea delegației CALM la Forumul Economic Regional Moldova, organizat în perioada 4-6 iulie la Vatra Dornei, le regăsim în revista Moldova Invest.

Potrivit directorului executiv al CALM, Viorel Furdui, sub aspect instituțional ne-am familiarizat cu un set de informație actualizată privind dezvoltarea regională în România: programe, proiecte implementate, direcții de dezvoltare, inclusiv problema reformei administrativ-teritoriale.
Vizualizări: 1121
Chișinău, 24 August 2024 — Alianța INFONET anunță pentru data de 28 august 2024 Prelegerea nr. 2 din seria „Conferințele Accesibilității.
Vizualizări: 1420
Chișinău, 21 August 2024 — Alianța INFONET a lansat, marți, 20 august 2024, ciclul de prelegeri din seria „Conferințele Accesibilității”. Conceptul acestor evenimente este următorului: conferințele vor fi organizate în format on-line pe platforma zoom.
Vizualizări: 3696
8 August 2024 — Guvernul a prezentat lista proiectelor de dezvoltare locală care vor fi finanțate în cadrul Programului „Satul European” ediția 2024. În rezultatul evaluării au fost selectate pentru a fi implementate 612 proiecte din cele 749 depuse, bugetul total fiind de 2.