Nume
Parola
Vizualizări: 2714
Viceministra educaţiei i-a felicitat pe cei 64 de coordonatori ai educaţiei incluzive
Chişinău, 3 Iulie 2012 — Cei 64 de absolvenţii, din toate regiunile ţării, au studiat, timp de doi ani, în cadrul proiectului MOLDINCLUD, realizat în cadrul Institutului de Instruire Continuă. Scopul Proiectului a fost de a crea şi lansa o reţea naţională de promotori ai educaţiei incluzive, pentru susţinerea şi implementarea cu succes a educaţiei incluzive în toate regiunile Moldovei.
Procesul de predare/învăţare a fost organizat fără întrerupere de la locul de muncă şi a fost asistat de instrumente de învăţare on-line.
Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a felicitat absolvenţii cursurilor, reprezentanţii Universităţii Alicante, Spania, care au fost coordonatorii proiectului, reprezentanţii consorţiului format din 16 parteneri, patru universităţi autohtone, patru universităţi UE, opt organizaţii locale şi trei ministere, care au susţinut implementarea proiectul. Viceministra educaţiei a menţionat că incluziunea socială se produce prin incluziunea educaţională. Sistemul educaţional trebuie să satisfacă întreaga gamă de servicii educaţionale.
Acest proiect corelează perfect cu conceptul de învăţare pe parcursul întregii vieţi şi cu cel al instruirii la distanţă. De asemenea, ca şi element de noutate, viceministra educaţiei a anunţat participanţii la întrunire că, începînd din anul următor de studii, în cadrul universităţilor autohtone care pregătesc pedagogi, va fi introdus un curs modular despre competenţa de lucru cu elevii cu cerinţe educaţionale speciale.
Pe lîngă programul educaţional destinat grupului - ţintă Manager Educaţie Incluzivă, curricula include şi programe dedicate grupurilor - ţintă Coordonator Educaţie Incluzivă şi Profesor Educaţie Incluzivă.