Nume
Parola
Vizualizări: 4091
Atelierul de formare pentru Coordonatorii Grupurilor Regionale de Tineret al Amnesty International Moldova
Chişinău, 20 Iulie 2010 — Amnesty International Moldova anunţă selectarea participanţilor la Atelierul de formare pentru Coordonatorii Grupurilor Regionale de Tineret al Amnesty International Moldova (GRAIMT)

Amnesty International Moldova anunţă selectarea participanţilor la Atelierul de formare pentru Coordonatorii Grupurilor Regionale de Tineret al AIM, care se va desfăşura în perioada 9-13 august 2010.

Scopul de bază al Atelierului – instruirea, formarea şi motivarea profesorilor, lectorilor universitari şi a lucrătorilor de tineret în scopul formării şi facilitării activităţii Grupurilor Amnesty de tineret în şcoli, universităţi, colegii şi centre comunitare de tineret.

Atelierul va fi axat pe metodici participative de instruire in domeniul Drepturilor Omului, pe instrumentele şi metodele de lucru folosite de Amnesty International în întreaga lume, precum şi pe bunele practici de activism pentru cauzele Drepturilor Omului, activitatea o­nG-urilor ce promovează şi apără Drepturile Omului.

În calitate de formatori sunt invitaţi atît experţi naţionali, cît şi practicieni în domeniul aparării Drepturilor Omului.

Beneficii pentru participanţi:

- aprofundarea cunoştinţelor în domeniul Drepturilor Omului;
- oportunitatea de colaborare cu organizaţia non-guvernamentală Amnesty Internaţional Moldova, programarea şi realizarea activităţilor în colaborare cu echipa şi formatorii organizaţiei;
- posibilitatea de creştere profesională;
- suport logistic şi informaţional pentru activitatea grupului;
- certificat de participare cu indicarea modulelor de formare;
- includerea în reţeaua electronică Amnesty pentru o comunicare şi schimb de experienţă continuu cu colegii de breaslă şi experţi;
- participarea la şcoala de vară Amnesty International Moldova.

Organizatorii îşi asumă toate cheltuielile legate de participarea la Atelier, inclusiv transportul, cazarea şi alimentarea participanţilor, materialele didactice.

Pentru participare doritorii vor trimite:

1. CV-ul (autobiografie, care va include şi datele de contact)
2. Scrisoare de intenţie (Nu mai mult de 1 pagină - Ce Vă motivează să participaţi la acest atelier? Care este experienţa Dvs. de organizare a activităţilor extracurriculare pentru tineri?).

Cererile pentru participare sunt acceptate de la candidaţii din întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Termenul limită de aplicare este 1 august 2010.

Limba de lucru în cadrul atelierului va fi limba română.

Aşteptăm cererile Dvs. la adresa poştală Amnesty International Moldova, e-mail sau numărul de Fax, indicate mai jos.

Pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa Coordonatorului pentru Educaţie în Domeniul Drepturilor Omului, Lilia Savciuc.

Adresa poştală:
Amnesty International Moldova,
C.P. – 209, MD-2012,
Chişinău, Moldova
sau adresa de e-mail: l.savciuc@amnesty.md
sau
Fax: (022) 83 58 08 (extensia 11)

Lilia Savciuc,
Coordonator pentru Educaţie în domeniul Drepturilor Omului
Amnesty International Moldova
Tel.: (022) 83 58 08;
Tel/fax.: (022) 83 58 08 (extensia 11);
GSM: 0 690 641 81

Seminarul se va desfăşura în afara Chişinăului. Detalii referitor la locul şi ora exactă vor fi comunicate la telefon persoanelor selectate, pînă la 03 august.

Amnesty International (AI), organizaţie internaţională nonguvernamentală de protecţie a drepturilor omului, înfiinţată în 1961 în Marea Britanie. În 1977 pentru activitatea sa în domeniul drepturilor omului Amnesty International a fost menţionată cu premiul Nobel pentru Pace, iar în 1978 cu premiul o­nU pentru apărarea drepturilor omului. AI întreţine relaţii oficiale cu Consiliul Europei în probleme ce ţin de drepturile omului, precum şi cu o­nU, UNESCO şi alte organizaţii interguvernamentale. Mai multe detalii despre activitatea AI puteţi afla vizitând paginile din Internet: www.amnesty.md (în limbile română, rusă), www.amnesty.org.ru (în limba rusă), www.amnesty.org (în limbile engleză, franceză, spaniolă).

Termenul limită de aplicare – 01 august 2010.

Prin educaţie mai bună, şi doar împreună, putem face viitorul mai bun!