Nume
Parola
Vizualizări: 46
Primarul municipiului Ungheni, Vitalie Vrabie, invită cetățenii să spună „Da!” integrării europene
10 Septembrie 2024 — Primarul municipiului Ungheni, Vitalie Vrabie, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre transformările localității pe care o reprezintă datorită fondurilor europene și a îndemnat cetățenii să susțină în continuare acest parcurs.

„Ungheniul este un oraș pro-european, în devenire pro-european. În ultimii patru ani, din fonduri europene, în municipiu au fost alocate peste 310 milioane de lei. Pentru comparație, bugetul mediu anual al municipiului Ungheni este de circa 150 milioane de lei. Acest lucru înseamnă că prin investițiile venite din fondurile europene am dublat resursele pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură urbană, socială, economică, educațională, tineret și sport. Am fi avut nevoie de mult mai mult timp pentru a înregistra aceste rezultate dacă nu era suportul UE și al altor parteneri, cum sunt SUA, Japonia etc.”

În aceeași ordine de idei, Vitalie Vrabie a afirmat că anul acesta Primăria municipiului Ungheni a depus spre finanțare 26 de proiecte în valoare 213 milioane de lei. „Să încercăm să ne imaginăm ce se va întâmpla în cazul în care întrerupem această conexiune de la aceste fonduri care nu pot veni din altă parte decât de la partenerii care au demonstrat în timp că ne sunt alături.”

Edilul a accentuat faptul că datorită suportului partenerilor europeni, în municipiul Ungheni s-a reușit construcția de drumuri, de apeducte, a fost modernizat sistemul de aprovizionare cu apă, au fost create piste pentru cicliști, au fost amenajate parcuri, au beneficiat de instruiri toți funcționarii publici, au fost achiziționate echipamente speciale pentru regiile municipale și există posibilitatea de a implementa alte proiecte benefice pentru oameni.

„Invit toți cetățenii să ne pătrundem de responsabilitate, să conștientizăm că drumul nostru este cel de integrare europeană și să spunem un puternic „Da!” la referendumul din 20 octombrie”.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă