Nume
Parola
Vizualizări: 1151
Strategii și modele de colaborare, Polonia – Republica Moldova, pentru anul 2015
Chișinău, 3 Decembrie 2014 — Experții din Polonia, aflați într-o vizită oficială în țara noastră, au propus astăzi, în cadrul unui seminar, strategii și modelele de colaborare cu Republica Moldova, pentru anul 2015.

"Anul curent Polonia și-a canalizat proiectele spre sectorul de afaceri și antreprenoriat. Totodată, au fost dezvoltate câteva concepte de proiecte regionale bilaterale, spre exemplu cel dintre regiunea Wielikopolskie din Polonia și Regiunea de Dezvoltare Nord din Republica Moldova. Suntem dispuși să dezvoltăm colaborarea și cooperarea dintre Republica Moldova și Polonia în domeniul dezvoltării regionale și în anul 2015", a menționat Grzegorz Zygadło, director adjunct al Departamentului de Coordonare a Strategiilor și Politicii de Dezvoltare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Poloniei.

Totodată, în cadrul seminarului a fost prezentat raportul final al proiectului care conține recomandări și instrumente de sprijin în domeniul antreprenoriatului și dezvoltării regionale.

"A fost un proiect de succes, astăzi punctăm eficiența și rezultate de final. Au fost desfășurate activități care au contribuit la preluarea bunelor practici în domeniul dezvoltării regionale și a rezultat un schimb de experiență eficient, inclusiv prin vizitele de studiu în Polonia la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și antreprenori din țara noastră. Această experiență ne va ajuta să evităm problemele cu care s-a confruntat Polonia la început în domeniul dezvoltării regionale", a precizat Valerian Bînzaru, șef al Direcției generale dezvoltare regională, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

"MDRC este o instituție lider în domeniul formării și realizării politicii de dezvoltare regională și în special experiența ce ține de elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională. Recomandările pe care le-am adus vor constitui un punct de pornire pentru organizațiile internaționale, dar nu numai, care vor dori ca pe viitor să finanțeze anumite proiecte sau inițiative din domeniul dezvoltării regionale", a menționat Justyna Kulawik, expertă din Polonia.

Amintim, vizita experților polonezi are loc în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților administrației publice din Republica Moldova în domeniul pregătirii și realizării proiectelor care contribuie la creșterea competitivității și potențialului de dezvoltare a regiunilor".

3 decembrie 2014
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Autor: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă