Nume
Parola
Vizualizări: 1836
Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, și directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-au întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului de administraţie al GIZ, Dr. Cristoph Beier
Bălți, 6 Iunie 2016 — La 2 iunie 2016, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, l-a însoțit pe Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, la întîlnirea cu vicepreşedintele Consiliului de administraţie al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), Dr. Cristoph Beier.

La întâlnire a participat și șeful Departamentului Guvernare şi Conflict al GIZ, Joachim Fritz.

În cadrul discuţiei, vicepreşedintele Beier a apreciat cooperarea de succes din ultimii ani dintre GIZ şi autorităţile centrale ale Republicii Moldova. A fost subliniat faptul că îmbinarea reuşită a măsurilor de sporire a capacităţilor instituţionale ale administraţiilor publice locale cu alocări financiare din partea Guvernului Germaniei pentru proiectele de modernizare a serviciilor locale contribuie la realizări palpabile şi la îmbunătăţirea nivelului de trai a cetăţenilor ţării noastre.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, s-a referit la efectele benefice ale asistenţei tehnice şi financiare pentru comunităţile locale și conlucrarea foarte bună cu experţii GIZ. De asemenea, au fost trecute în revistă eforturile Guvernului și realizarea politicilor de dezvoltare regională, perfecţionarea legislaţiei în domeniu, precum și implementarea unor proceduri şi instrumente noi, conform Strategiei Naţionale de Dezvoltare Regională.

Vicepreşedintele Beier a reconfirmat angajamentul de susţinere în continuare a proiectelor noi de modernizare a Republicii Moldova, apreciind potenţialul considerabil de dezvoltare al ţării noastre.

La rândul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a relatat despre cele mai importante rezultate obținute de către Agenție, din anul 2010 până în prezent. De asemenea, au fost menționate practicile de succes în implementarea proiectelor-pilot finanțate din sursele Guvernului Germaniei. În același context, au fost puse în discuție procedurile de achiziții desfășurate în cadrul proiectelor-pilot și că cetățenii din Republica Moldova beneficiază de servicii publice mai calitative în rezultatul implementării acestora.

Totodată, s-a menționat că există posibilitatea de îmbunătățire a procedurilor de implementare a proiectelor finanțate din sursele Guvernului Germaniei, iar modelul de implementare al proiectelor-pilot implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord poate fi preluat și în alte regiuni.

www.adrnord.md