Nume
Parola
Vizualizări: 3726
Practici bune de colaborare a APL cu societatea civilă
27 Octombrie 2012 — Mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din R. Moldova au făcut o vizită de lucru în oraşul Sibiu, România. Seminarul "Dezvoltarea durabilă a comunei cetăţeneşti" s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului între Fundaţia Hanns Seidel şi Institutul Qvorum din Bucuresti. Scopul a fost de a transmite experienţa bavareză de implicare a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor şi de a realiza un schimb de practici şi opinii între reprezentanţii APL din România, Republica Moldova şi Bavaria.

“Ce ne-a uimit pe noi a fost modul în care APL Mediaş comunică cu societatea civilă. În cadrul oraşului activează 3 asociaţii cetăţeneşti care colaborează cu APL la luarea deciziilor de administrare a oraşului. Astfel, ei au Comunitatea oamenilor de afaceri, Sfatul bătrânilor şi Consiliul Tinerilor şi considerăm că aceste bune practici pot fi implementate cu succes şi la noi”, a precizat Vlad Catlabuga, expert IDIS Viitorul.

Cele trei asociaţii menţionate se implică în activităţi de la amplasarea magazinelor, oficiilor în oraş, până la gestionarea bugetului local.
Participanţii la seminar au făcut cunoştinţă şi cu modul de salubrizare, canalizare şi reciclare a deşeurilor în oraşul Mediaş, România, situat la 60 km de Sibiu.

După ce s-au familiarizat cu modul de colaborare a administraţiei publice locale cu societatea civilă, cei cinci primari (comuna Budeşti, Chişinău; Bardar, Ialoveni; Mileştii Mici, Ialoveni; Tigheci, Leova; Calfa, Anenii-Noi) şi-au exprimat intenţia de a semna Acorduri de colaborare pe toate segmentele de administraţie publică locală cu oraşul Mediaş.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul relaţii publice la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail: diana.lungu@gmail.com