Nume
Parola
Vizualizări: 3657
Federaţia Patronatului din Agricultură aduce, la Căuşeni, alături de cartea „EFORTURI ale PATRONILOR AGRICOLI…: CRONICĂ UMANĂ”, mesajele sale de sensibilizare şi mobilizare împotriva formelor grele ale muncii copilului
Căuşeni, 20 August 2010 — Federaţia Patronatului din Agricultură din Moldova aduce, cu ocazia lansării, la Căuşeni, a unei cronici umane a eforturilor în combaterea muncii copilului, mai aproape de patronii agricoli din regiune bunele practici şi mesajele sale axate pe prevenirea şi eliminarea celor mai grave forme ale muncii copilului în agricultură.

Cartea recent apărută, „Eforturi ale patronilor agricoli din Moldova în combaterea muncii copilului: CRONICĂ UMANĂ”, este prezentată, la Căuşeni, cu ocazia lansării de către Federaţia Naţională a Patronatului din Agricultură şi Industria Alimentară (FNPAIA) din Moldova a unui dialog pentru adoptarea Caietului de politici în domeniul agricol, ce va cuprinde 10 mese rotunde în diverse regiuni ale ţării.

„De la lansarea, în 2005, a iniţiativei noastre privind combaterea celor mai grave forme ale muncii copilului în agricultură, am acumulat experienţă şi am elaborat abordări proprii, care pot fi de interes pentru colegii şi partenerii noştri”, afirmă Preşedintele FNPAIA, Alexandru Slusari, în prefaţa cărţii „Eforturi ale patronilor agricoli din Moldova în combaterea muncii copilului”.

„Evenimentul de la Căuşeni se înscrie în strategia organizaţiei noastre pentru sensibilizarea şi mobilizarea împotriva muncii copilului şi pune în valoare experienţa echipei regionale FNPAIA şi a patronilor agricoli de aici”, spune Eugenia Ganea, coordonator de program FNPAIA.

Cartea „Eforturi ale patronilor agricoli…” consemnează pe paginile sale şi acţiunile relevante, realizate de-a lungul anilor de către Dumitru Bocancea, directorul societăţii agricole „Bogatmos” din satul Taraclia, Căuşeni, şi Nicolae Coroi, preşedintele asociaţiei producătorilor agricoli din Căuşeni. „Ascultată, respectată şi auzită – vocea patronilor agricoli împotriva muncii copilului” – titrează cartea, cu referire la experienţa existentă la Căuşeni în prevenirea şi combaterea muncii copilului, atât prin iniţiative directe, cât şi prin activităţi de responsabilitate socială.

Eforturi ale patronilor agricoli din Moldova în combaterea muncii copilului: CRONICĂ UMANĂ – Fragment: „Dumitru Bocancea ştie care este diferenţa între dragostea pentru muncă şi munca fără dragoste, adică munca forţată. Cine să ştie mai bine decât un conducător agricol progresist că „munca copilului e cartea”? Directorul Bocancea ştie bine asta, o spune şi altora şi oferă un exemplu de acţiuni în spiritul acestui mesaj. Drept dovadă este finanţarea oferită pentru amenajarea şi funcţionarea centrului comunitar pentru copii şi tineri din localitate – „Casa în care mă simt copil” – şi susţinerea gimnaziului-internat pentru copiii orfani din Taraclia. Este o acţiune voluntară, fără angajamente scrise şi pe care o face din suflet”.

FNPAIA
bd. Ştefan cel Mare 162, b. 1309-1310 Chişinău
MD 2004, Republica Moldova
Tel.: 21.00.85
Fax: 22.82.87
Web: http://www.fnpaia.org
E-mail: eganea@uap.md, munca.copilului.e.cartea@gmail.com

Partener în comunicare pentru această acţiune: URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com