Nume
Parola
Vizualizări: 2227
Pandemia afectează parteneriatele dintre APL din România și Republica Moldova
24 Noiembrie 2020 — „Parteneriatele dintre autoritățile locale din România și cele din Republica Moldova au fost semnificativ afectate din cauza pandemiei.” Declarația a fost făcută de președintele executiv al Asociației Orașelor din România (AOR) Ionel Chirița pentru TVR Moldova.

Potrivit președintelui executiv al AOR, pandemia a pus administrațiile locale în dificultate. „Încasăm mult mai puține impozite și taxele locale, sumele care reveneau UAT din impozitul pe venit s-au diminuat considerabil, suntem nevoiți să tăiem din anumite investiții și să ne limităm în alte cheltuieli.”

Ionel Chirița a amintit că legislația României permite comunelor, orașelor și municipiilor din România să finanțeze anumite proiecte implementate de APL din R. Moldova, dar scăderea veniturilor din bugetele locale ale UAT din România a minimizat din posibilitatea de a ajuta colegii din stânga Prutului.

„Sper să ajungem într-o situație normală și să reluăm aceste proiecte. AOR a fost în Republica Moldova și a văzut rezultatul unor asemenea colaborări materializate în renovări ale unor obiecte de infrastructură”, a afirmat Ionel Chirița.

Menționăm că circa 1000 de grădinițe din localitățile Republicii Moldova au fost renovate cu suportul României, iar în rezultatul semnării acordurilor de înfrățire, mai multe comunități locale din statul nostru au beneficiat de susținerea financiară a Consiliilor locale din dreapta Prutului.

Datorită cooperării Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România, sute de primari se întâlneau periodic în cadrul unor evenimente organizate la Chișinău, Vatra, Soroca, București, Piatra Neamț, Sibiu, Constanța etc.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă