Nume
Parola
Vizualizări: 4454
Asociația Obștească ”Caroma Nord” a sărbătorit Ziua Independenţei Republicii Moldova alături de 20 de elevi veniți din diferite raioane ale țării
2 Septembrie 2015 — Asociația Obștească ”Caroma Nord” a sărbătorit Ziua Independenţei Republicii Moldova la Bălți, alături de 20 de elevi veniți din localitățile raioanelor Florești, Rîșcani, Sîngerei, Fălești și Glodeni pentru a se instrui într-un domeniu nou -Advocacy pentru gestionarea deșeurilor în comunitatea mea.

Tinerii-lideri din cinci raioane s-au pregătit pentru organizarea campaniei regionale din 23 septembrie 2015 - Ziua Mondiala a Curățeniei, care se va desfășura concomitent în 10 localități din nord. Adolescenți din diferite localități din nordul Moldovei și-au îmbunătățit cunoștințele în derularea unei campanii advocacy și și-au asumat misiunea de „avocat” al protecției naturii.

Reabilitarea parcului din satul Ciolacul Nou, colectarea selectivă a gunoiului din satul Sângureni, și alte experiențe trăite de participanți au motivat tinerii să se implice activ în instruirea inițiată de Caroma Nord și să obțină informații utile despre analiza legislației în cadrul sesiunii „Cum să analizăm legislația sau politica”; implicarea la nivel de comunitate și pledarea pentru scopurile propuse în cadrul sesiunii „Dezvoltarea de strategii de advocacy”.

Exercițiul practic „Proiectarea unei campanii de advocacy” a structurat sarcinile asumate de tineri la nivel local: inițierea campaniei de advocacy, documentarea, analiza părților afectate de subiectul ales, colectarea informaţiilor necesare pentru a formula mesajul public, relația cu mass-media, etc. Scopul final este pregătirea unui grup de tineri-lideri pentru a forma o reţea regională funcţională de promovare şi apărare a mediului ambient.

Trainingul „Advocacy pentru gestionarea deșeurilor în comunitatea mea” vine în continuarea celor 9 dezbateri publice organizate în perioada martie-aprilie 2015 în raioanele Fălești, Florești, Sîngerei, Glodeni și Rîșcani în cadrul cărora a fost identificată nevoia de implicare a tinerilor în problemele legate de protecția mediului.

Trainingul a fost realizat în cadrul proiectului“Creșterea gradului de implicare a societății civile în procesul de protecție a mediului și responsabilizarea factorilor decizionali prin crearea Coaliției de Mediu în municipiul Bălți și promovarea valorilor europene.”

Acest eveniment este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin AO Caroma Nord și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.”