Nume
Parola
Vizualizări: 5299
23 de primării se întrec în evenimente captivante pentru a implica băștinașii în dezvoltarea locală
12 Ianuarie 2017 — CE: 23 primării din ţară organizează evenimente pentru a convinge băştinaşii aflaţi departe de casă să contribuie la dezvoltarea unor proiecte cu impact social în localităţile de origine. Prima localitate care deschide şirul evenimentelor este satul Crihana Veche (Cahul) în cadrul festivalului tradiţiilor de iarnă „Capra, Turca şi Breaza”. Pe lângă promovarea tradiţiilor, organizatorii îşi propun să transmită originarilor aflaţi departe de casă atmosfera festivalului pentru a le aminti de locurile natale şi a-i încuraja să doneze pentru sala de sport a şcolii din sat.

CINE: Primari şi oameni din 23 comunităţi vin să mulţumească băştinaşilor care au donat pentru dezvoltarea locală, dar şi să încurajeze noi donaţii pe prima inițiativă de colectare on-line de fonduri pentru proiecte comunitare, lansată recent în Republica Moldova. Astfel, cetăţenii R. Moldova, aflaţi în ţară sau peste hotare pot contribui la dezvoltarea localităţilor de origine, indiferent de distanţa la care se află.

UNDE: 23 comunităţi de pe întreg teritoriul Republicii Moldova
CÂND: 13-30 ianuarie 2017
13 ianuarie, ora: 10:00

satul Crihana Veche (Cahul) Festivalul tradiţiilor de iarnă „Capra, Turca şi Breaza”.

VOR PARTICIPA: Autorităţile locale, Asociaţiile de băştinaşi şi activiști din cele 23 de comunităţi care vor ajunge cu mesaje la cei circa 40 mii băştinaşi plecaţi din localităţi.

IMPORTANT: Printre acţiunile planificate de localităţi sunt: deszăpezirea curţilor vârstnicilor solitari, urături şi distracţii de iarnă pentru comunitate, concerte-șezători, campanii de sensibilizare, festivaluri etc.

Campania de colectare de fonduri pentru dezvoltarea locală de către băştinaşi este organizată de 23 comunităţi partenere ale proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală (MiDL), astfel ca circa 40 mii băştinaşi să poată contribui la dezvoltarea localităţilor de origine prin finanţarea unor proiecte locale, prioritizate transparent, inclusiv cu votul diasporei.

Cele 23 proiecte vor aduce schimbări pozitive în viaţa a circa 100 mii cetăţeni din 5 oraşe şi 18 sate ale ţării. Suma totală a proiectelor care urmează a fi implementate este de 740 mii USD.

Proiectul „Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL) este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova.

Pentru informații suplimentare: Tatiana Solonari, specialistă comunicare, MiDL, tatiana.solonari@undp.org, tel: 022-820-840; 069377215.