Nume
Parola
Vizualizări: 5112
Nicoleta Vacaru și copiii de la tabăra de vară „Academia ta” pregătesc surprize pentru susținătorii campaniei „Coolege vitamine”
16 Iunie 2016 — Pe 15 iunie 2016, a fost organizat un atelier de pictură, ca iniţiativă a campaniei „Coolege vitamine” care îşi propune să promoveze consumul de fructe proaspete în școlile și grădinițele din Moldova. Atelierul a fost moderat de artista Nicoleta Vacaru și a avut loc în centrul Artico, cu participarea a 40 copii de la tabăra de vară „Academia ta”. Copiii și-au pictat visele în acuarelă, iar tablourile lor urmează a fi oferite susținătorilor campaniei.

“Aș vrea mult ca copiii noștri să fie sănătoși și să mănânce cât mai multe vitamine pe zi, și să poată spune cu încredere că în Moldova se promovează un mod sănătos de viaţă. Îi îndemn pe toți să susțină această campanie pe www.picivoinici.md”, afirmă Nicoleta Vacaru.

Campania “Coolege Vitamine” a reușit deja să colecteze 68% din suma necesară pentru prima tranșă de 4000 de dolari (51% pe platforma internațională Indiegogo și 17% pe pagina web a campaniei www.picivoinici.md și prin intermediul teminalelor de plată). Fondurile colectate vor fi dublate de PNUD Moldova și folosite pentru a asigura 5 școli și grădinițe din Chișinău cu gustări de mere proaspete și feliate, ambalate atractiv, pe parcursul întregului an școlar.

În curând, vor fi anunțate cele 5 școli și grădinițe selectate ca beneficiari ai proiectului „Coolege Vitamine”. Întreg procesul tehnologic de creare a gustărilor în parteneriat cu sectorul privat și de distribuire a gustărilor de fructe în școli și grădinițe va putea fi urmărit pe canalele de comunicare ale campaniei.

Inițiativa curentă face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi. Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.