Nume
Parola
Vizualizări: 5012
Elevii care doresc să aducă transparența în şcoli au participat la şcoala de toamnă „FairPlay”
27 Octombrie 2015 — 70 elevi care doresc să facă schimbarea, să spună NU copiatului și să promoveze transparența și corectitudinea în 20 de licee în care învaţă, au participat la Şcoala de toamnă „FairPlay” organizată în cadrul proiectului „Tinerii pentru transparență în educație”, cu susținerea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Programul celor cinci zile ale Şcolii de toamnă „FairPlay” a inclus activităţi interactive cu utilizarea de instrumente inovatoare precum: dezbateri, reţele de socializare, platforme de blogging, jocuri de rol şi competiţii, olimpiade ale transparenței, precum şi o rundă de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?.

„Timp de cinci zile am aflat mai multe lucruri esenţiale despre corectitudine şi rezultatul ei decât pe parcursul tuturor anilor de învăţământ. Am ce le spune colegilor şi profesorilor la întoarcere în liceu, mai ales că am reuşit să preiau mai multe metode interactive de lucru cu semenii. Cu cei mai activi dintre colegi vom forma grupuri care să transmită într-un mod atractiv mesajele de a fi, anume noi, tinerii pentru transparenţă în educaţie”, a spus Constantin Semionov, elev al liceului ”Nicolae Casso” din Chişcăreni (Sângerei).

Participanţii la şcoala de toamnă au fost selectaţi prin concurs din rândul elevilor din clasele a X-a – XII-a în liceele care sunt parte a proiectului „Tinerii pentru transparență în educație”. S-a ţinut cont de activatea în viața liceului din care fac parte, implicarea în activități de voluntariat în comunitatea lor în organizații non-guvernamentale, centre pentru tineri, consilii locale ale elevilor/tinerilor. Una dintre condiţiile pentru participare a fost ca elevii să împărtășească cunoștințele dobândite în timpul școlii de toamnă cu colegii şi profesorii.

„Şcoala de toamnă este o metodă interactivă de a face tinerii să înţeleagă importanţa comportamentului corect şi transparent în procesul de învăţământ. Bucură faptul că după participarea la Şcoala de toamnă „FairPlay” tinerii au rămas cu profunda convingere că schimbarea începe de la fiecare dintre ei şi sunt determinaţi să facă această schimbare”, a declarat Zinaida Adam, consultantă pentru consolidarea capacităţilor în cadrul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată.

Proiectul „Tinerii pentru transparență în educație” este implementat de Programul comun de dezvoltare locală integrată cu suportul financiar al Programului Tematic Global al PNUD în Anticorupție pentru Dezvoltare Eficientă.

Informaţie de contact

Pentru informații suplimentare vă rugăm să o contactați pe Olesea Cazacu, coordonator de proiect, PCDLI, olesea.cazacu@undp.org, tel: 022-820-843.