Nume
Parola
Vizualizări: 3664
MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova, Nr. 4 (20) / aprilie 2010
Chişinău, 16 Aprilie 2010 — Buletinul informativ al Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova prezintă, în ediţia sa cu Nr. 4 (20), aprilie 2010, un subiect despre lansarea, la Călăraşi, de către copiii şi tinerii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului a seriei reuniunilor raionale, cu participarea adulţilor responsabili pentru drepturile copilului.

Alte titluri ale MONITORULUI OFICIAL al Drepturilor Copilului Nr. 4 (20), aprilie 2010:

• LIDIA GALUS ŞI ALŢI COPII CARE MONITORIZEAZĂ PROPRIILE DREPTURI SUNT PE PRIMA PAGINĂ A ZIARULUI DIN SÂNGEREI „ECOUL NOSTRU”. Lidia Galus din Sângerei, alături de alţi copii din Grupul de Monitorizare a Drepturilor Copilului şi de Preşedinta Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Liliana Palihovici, sunt pe prima pagină a ziarului „Ecoul Nostru” din Sângerei. Ediţia din 19 martie 2010 publică un subiect despre prezentarea şi discutarea Raportului Copiilor despre Drepturile Copilului în Moldova în cadrul şedinţei Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie.

• TEATRU PENTRU PREVENIREA TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE. Copiilor şcolii-internat din satul Cinişeuţi, raionul Rezina, le-a fost oferită încă o şansă de a cunoaşte adevărata dimensiune a traficului de fiinţe umane şi a violenţei în familie.

• „MINUNAT”, „FOARTE COOL”, „INFORMARE” ŞI „OPORTUNITĂŢI”: 4 CUVINTE-CHEIE ALE GRUPULUI „GLASUL TINERILOR”. „Minunat. Foarte cool!”, le-a spus Managerul Băncii Mondiale în Moldova, Melanie Marlett, tinerilor din Grupul „Glasul Tinerilor”, atunci când fiecare dintre ei îşi făcea prezentarea în prima zi a unui stagiu de formare, desfăşurat între 7 şi 9 aprilie 2010.

• COPIII CARE SUNT PĂLMUIŢI PREZINTĂ RISCURI MAI MARI SĂ DEVINĂ AGRESIVI. Copiii preiau obiceiurile agresive ale părinţilor. În timp ce tot mai multe organizaţii din Europa şi America militează împotriva pedepselor corporale, părinţii continuă să îşi corecteze copiii prin această metodă, scrie ABC News.

RESURSE:
• GHIDUL TÂNĂRULUI CONSILIER. Suport pentru consiliile locale ale tinerilor din Moldova.
• TINERII JURIŞTI – un buletin informativ al tinerilor jurişti, ce cuprinde meditaţii, articole despre respectarea şi încălcarea drepturilor omului în Republica Moldova.
• GHID PENTRU COORDONAREA ACTIVITĂŢILOR EDUCATORILOR DE LA EGAL LA EGAL ÎN PREVENIREA HIV/SIDA. Experienţa acumulată în lucrul cu tinerii le-a demonstrat realizatorilor acestui ghid că adulţii coordonatori au nevoie de o resursă care ar conţine şi instrumentele de bază ale educaţiei în prevenirea HIV/SIDA.

BIBLIOTECA:
• JURNALISMUL ÎN SITUAŢII DE CRIZĂ. Manualul de jurnalism în situaţii de criză este un produs în premieră pentru Moldova. Autorii lucrării, Georgeta Stepanov şi Igor Guzun, sunt de părere că „instituţiile media şi jurnaliştii trebuie mereu pregătiţi pentru o situaţie de criză”.
• GHID DE STIL CU NORME ETICE PENTRU JURNALIŞTI. Este un produs al Asociaţiei Presei Independente (API) din Moldova, destinat jurnaliştilor care înţeleg să-şi facă meseria cu responsabilitate.
• COMUNICARE SOCIETALĂ ŞI RELAŢII PUBLICE ÎN PERIOADA DE CRIZĂ. Scopul acestei lucrări, semnată de Ludmila Andronic şi Ala Zavadschi, este de a-i familiariza pe viitorii specialişti cu noţiunile de criză şi manifestările ei, de comunicare ca generator şi soluţie de criză, de relaţii publice ca funcţie anticriză.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova consemnează activităţile copiilor din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008.

Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Misiunea OSCE în Moldova, Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Fundaţia SOROS Moldova, Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

* * *
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Str. E. Coca 15, Chişinău, MD 2008, Moldova
Tel./fax: 71.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Partener în comunicare:
URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com