Nume
Parola
Vizualizări: 3337
Oportunitățile proiectului „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare”, prezentate într-un eveniment live EU TALKS
Chișinău, 6 Mai 2021 — Oportunitățile pe care proiectul „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare” le deschide pentru organizațiile societății civile și pentru femeile din Republica Moldova s-au aflat, alături de alte câteva proiecte finanțate de Uniunea Europeană, în prim-planul discuției online „EU Talks. Uniunea Europeană și statele sale membre sprijină organizațiile societății civile din Republica Moldova”, găzduită într-un eveniment LIVE de EUROPE CAFÉ – Centrul de Informare al Uniunii Europene la Chișinău.

Proiectul „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare”, implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în parteneriat cu Friedrich Ebert Stiftung și cu suportul financiar al Uniunii Europene, a fost prezentat de către Președinta „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, care și-a exprimat încrederea că „acest proiect va influența în bine viața mai multor femei și bărbați din raioanele-cheie ale proiectului” și a încurajat organizațiile necomerciale din cele patru raioane – Ialoveni, Rezine, Strășeni și Telenești – să se devină parteneri locali ai inițiativei.

Scopul proiectului „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare” este de a contribui la fortificarea societății civile locale pentru a se angaja în asigurarea bunei guvernări și asumarea unui rol-cheie în viața comunitară.

„Proiectul nostru va lucra în următorii trei ani cu peste 55 de organizații necomerciale locale, organizații comunitare, grupuri de acțiune locală, grupuri de inițiativă locală pentru a consolida capacitățile lor de participare la procesul de luare a deciziilor, de asigurare a bunei guvernări și egalității de gen”, a afirmat Președinta „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, în cadrul evenimentului „EU Talks”.

Evenimentul online „EU Talks. Uniunea Europeană și statele sale membre sprijină organizațiile societății civile din Republica Moldova” a oferit astfel informații relevante publicului despre sprijinul Uniunii Europene pentru sectorul societății civile din Republica Moldova și a prezentat mai multe rezultate ale proiectelor de asistență UE pentru organizațiile societății civile.

„Apreciem efortul făcut de către partenerii noștri care implementează proiecte pentru cetățenii din întreaga țară. Este în desfășurare un efort mare care va aduce oportunități pentru organizațiile societății civile la nivel local în domenii foarte importante, precum susținerea tinerilor, servicii sociale, dezvoltarea economică”, a afirmat în cadrul evenimentului E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. „Cred că este foarte important faptul că oamenii pot simți că acolo unde trăiesc au susținere și posibilitatea de a avea o viață mai bună”, a concluzionat Ambasadorul Uniunii Europene.

Discuția online „EU Talks. Uniunea Europeană și statele sale membre sprijină organizațiile societății civile din Republica Moldova” poate fi urmărită integral pe Privesc.eu AICI >>> https://bit.ly/33e9Llg