Nume
Parola
Vizualizări: 3666
Campanie Națională de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice
Ştefan Vodă, 21 Iunie 2012 — 21 iunie│Ștefan Vodă│Startarea campaniei naționale de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) în colaborare cu Agenția de Eficiență Energetică (AEE) și cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ) au dat startul campaniei de colectare a datelor în domeniul efecienței energetice. Reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL) de nivelul I și II, reprezentanții Ministerului Sănătății în teritoriu din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă au fost instruiți cu privire la metodologia de colectarea a datelor în domeniul eficienței energetice. Sesiuni de instruire similare cu cea de la Ştefan Vodă vor avea loc în Cimişlia şi Cahul în perioada 25 – 26 iunie a.c.
Reprezentanții APL de ambele nivele și reprezentanții Centrelor medicilor de familie vor completa în perioada 21 iunie – 13 iulie un șir de chestionare pentru colectarea datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice și a unor date de bază în domeniile de aprovizionare cu apă și canalizare, dezvoltarea mediului de afaceri și a turismului. Chestionarele au fost elaborate de către MDRC, GIZ Moldova și AEE în vederea includerii priorității ,,Eficiență Energetică a clădirilor publice” în strategiile de dezvoltare regională şi elaborării unui Plan Naţional de eficienţă energetică pe o perioada de 3 ani.
Chestionarele de două tipuri sunt relativ similare și conțin date generale despre clădirea publică, anvelopa acesteia, echiparea edilitară, informații despre consumul de energie. Pentru fiecare clădire mai mare de 100 m² se va completa câte un chestionar. După completare, chestionarele vor fi transmise persoanelor responsabile din cadrul Consiliilor raionale din Regiunea de Sud.
Iar pentru clădirea primăriei se va completa un chestionar care include o parte adițională despre infrastructura localității, mediul de afaceri și turism.
Agenda evenimentului a constat din prezentarea scopului și procedurii de colectare a datelor de către consultantul GIZ Moldova, Igor Torpan iar despre paşii completării chestionarelor a vorbit Alexandru Lupu
Sesiuni de informare similare se vor desfăşura în or. Cimişlia pe 25 iunie şi în Cahul pe 26 iunie.