Nume
Parola
Vizualizări: 4128
În premieră pentru Republica Moldova - Gala transparenței locale și-a desemnat premianții!
30 Octombrie 2019 — Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale au fost premiate pe 13 septembrie la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de Centrul CONTACT, în calitate de beneficiar al proiectului ,,Sporirea transparenței administrației publice locale din Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, cu suportul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).

Gala Bunelor Practici în domeniul Transparenței Locale din Republica Moldova reprezintă un eveniment national important, prin intermediul căruia sunt apreciate și celebrate public cele mai bune practici în implimentarea planurilor locale de transparență și acces la informație.

,,Gala de Premiere are rolul de a face cunoscută experiența și rezultatele remarcabile ale premianților și îndemnăm ca și alte localități să identifice și să disemineze bunele practici în continuare. Centrul CONTACT nu renunță să susțină societate civilă din toate regiunile Moldovei, deoarece promovarea guvernarii transparente și respionsabile este una dintre direcțiile strategice de activitate ale organizației.” A menționat directorul executiv al Centrului CONTACT, Serghei Neicovcen, în deschiderea ceremoniei naționale de premiere ale celor mai bune practici.

Premianții sunt:
1. Orașul Ștefan Vodă - Promovarea transparenței APL prin implicarea elevilor din liceu în implementarea proiectelor.
2. Localitatea Mereni – Promovarea transparenței prin crearea partenereatului APL-Societate Civilă
3. Localitatea Chetrosu – Promovarea transparenței APL prin dezvoltarea parteneriatului ONG - mass-media
4. Orașul Glodeni – Promovarea transparenței APL prin informarea cetățenilor în regim on-line, filmarea și transmiterea prin internet a ședințelor Consiliului orășănesc
5. Orașul Drochia – Receptivitatea APL față de solicitările grupurilor de interese
6. Localitatea Gura Bîcului – Promovarea transparenței APL prin implicarea echipei de voluntari, Lideri de Opinie Comunitară
7. Localitatea Costești - Promovarea transparenței APL prin intermediul editării buletinelor informative și al forumurilor on-line
8. Localitatea Copceac, UTAG - Promovarea transparenței APL prin informarea radiofonică a cetățenilor
9. Orașul Leova - Promovarea transparenței APL prin organizarea întâlnirilor cu cetățenii din cartierele orașului
10. Localitatea Dubăsarii Vechi - Promovarea transparenței APL prin actualizarea permanentă a panourilor informative, instalate în locurile publice.

Precizăm că această activitate este realizată de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Sporirea transparenţei administraţiei publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative” cu suportul financiar al Fondului pentru Democație al Națiunilor Unite (UNDEF) și are scopul de a contribui la creșterea nivelului de transparență în activitatea autorităților publice locale din cel puțin 10 localități din Republica Moldova.