Nume
Parola
Vizualizări: 4969
Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale
13 Martie 2018 — Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale. Și anume, Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Chetrosu, Ialoveni, Gura Bîcului, Leova, Copceac.
Sub îndrumarea experților Centrului CONTACT asociațiile obștești, grupurile locale de inițiativă și primăriile localităților partenere vor elabora planuri locale de aprofundare a transparenței, vor întocmi și implementa proiecte de consolidare a capacitaților actorilor locali (societatea civilă, instituțiile publice, primăria, consiliul local) în domeniul democratizării vieții publice. Conform planurilor elaborate de participanții la proiect în localități vor fi desfășurate campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă locuitorii, identificate de comun cu ei soluții de redresare a situației, precum și audieri și dezbateri publice, întruniri și ședințe publice, alte evenimente cu participarea cetățenilor.
Pentru acesta localitățile partenere vor beneficia de minigranturi orientate spre susținerea activităților stipulate în planurile de transparență și acces la informație și vor avea parte de instruiri, consultanță, și îndrumări la locul de muncă, oferite de facilitatorilor proiectului.
Acțiunile preconizate sunt menite să sporească nivelul de participare a cetățenilor în procesul de elaborare, implementare și monitorizare a politicilor publice locale.
Proiectul este preconizat pentru 2 ani și va finaliza cu un concurs pentru cele mai transparente primării și cele mai incluzive comunități.
Proiectul ”Sporirea transparenței administrației publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative” este desfășurat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).
Pentru informații suplimentare contactați:
022 233948, 233947 sau 068386664,
lilia.porumb2017@gmail.com.
Persoana de contact: Lilia Porumb.