Nume
Parola
Vizualizări: 9441
Festivalul Gustar 2012: muzica şi tradiţiile se întâlnesc într-un spaţiu milenar, la 25 şi 26 august, la Orheiul vechi
Orheiul Vechi, 20 August 2012 — Muzica şi tradiţiile se întâlnesc din nou într-un spaţiu milenar, la Orheiul Vechi, la 25 şi 26 august 2012, la Festivalul GUSTAR.

Ediţia a treia a Festivalului internaţional GUSTAR se desfăşoară în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi şi anunţă printre principalele sale atracţii muzica din Carpați, Pirinei, Alpi și Balcani cu trompetele de aur din Serbia, târg de artizanat şi bucate tradiţionale, obiective turistice şi un camping în zona festivalului.

Deschiderea oficială a acestui Festival, conceput şi organizat de „Sens Music” şi „Echinox”, în parteneriat cu Rezervația cultural-naturala Orheiul Vechi, este anunţată pentru ora 16.00, la 25 august, iar accesul în zonă este permis începând cu ora 9.00.

Festivalul GUSTAR se desfăşoară sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat. Evenimentul este organizat cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida).

Pentru reprezentanţii mass-media va fi pus la dispoziţie un autocar pentru a se deplasa din Chişinău în zona festivalului.

Informații și rezervări de bilete: www.gustar.md. Info-line: 07 85 85 001

PROGRAMUL FESTIVALULUI GUSTAR 2012
• Ateliere interactive cu meșteșugari: fiecare oaspete va avea posibilitatea de a crea produse lucrate artistic, împreună cu meşteşugarii prezenţi la festival.
• Târg de artizanat: produse în stilul creaţiei populare, obiecte din lut şi lemn.
• Bucătărie tradiţională: o gamă variată de bucate tradiţionale.
• Curtea copiilor: promovarea culturii jocului pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului şi realizarea unor activităţi de animaţie socio-educativă pentru copiii de toate vârstele, în colaborare cu instituţii din sectorul public şi privat.
• Excursii turistice gratuite organizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Moldova: Băile tătăreşti, Citadina medievală, Palatul Pârcălabului, Locuinţele de piatră, Vestigiile Moscheii şi Caravan Sarai, Biserica medievală, Mănăstirea Rupestră Bosiei, Sanctuarul geto-dacic, Biserica Sfânta Maria, Schitul lui Rafail, Mănăstirea Rupestră Peştera.
• Vizitarea agro-pensiunilor din zonă.