Nume
Parola
Vizualizări: 5492
Inventatorii de la Universitatea din Bălți au obținut 7 medalii la un Salon Internațional de Inventică
Bălți, 3 Iulie 2017 — Echipele de inventatori conduse de dr.hab., prof.univ. Pavel Topală și dr.hab., conf.univ. Vasile Șaragov – ambele de la de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) – au reușit performanța de a obține șapte medalii de aur la cea de-a XXI-a ediție a Salonului Internațional de Inventică „INVENTICA 2017”.

Evenimentul a avut loc Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (România), între 28 și 30 iunie a.c.

Pentru succesul inventatorilor bălțeni, dar și precum și pentru activitate prodigioasa în activitatea de invenție, Forumul Român de Inventatori „EURO-INVENT” i-a acordat Universității din Bălți „Diploma de excelență”.

Echipa lui Pavel Topală a obținut patru medalii pentru cercetări în domeniul fizicii plasmei și aplicarea acesteia inclusiv în nanotehnologie. Iar echipa lui Vasile Șaragov a obținut trei medalii de aur pentru cercetări în domeniul obținerii sticlelor industriale cu noi proprietăți.

Din echipa dr.hab., prof.univ. Pavel Topală au făcut parte Vitalie Beșliu, Aleksandr Ojegov și Arefa Hârbu. Echipei conf.univ. Vasile Șaragov a fost formată din Galina Curecheru, Ion Burcovschi, Ion Olaru și Mariana Agachi.

La Salonul Internațional de Inventică „INVENTICA 2017” au fost prezentate circa 220 de invenții.
# # #

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă