Nume
Parola
Vizualizări: 6104
Laureații Festivalului de Folclor „Drag mi-i cântecul străbun”, organizat de Universitatea din Bălți
Bălți, 1 Iunie 2017 — Festivalul Național de Folclor „Drag mi-i cântecul străbun”, organizat și desfășurat, la 31 mai, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-a desemnat laureații.

De diplome și mențiuni s-au învrednici 24 de participanți, care au evoluat în trei secțiuni. Evenimentul cultural a fost o adevărată sărbătoare a cântecului și dansului popular, precum și al portului național.

Laureați ai Festivalului în prima secțiune (categorii de vârstă 5-16 ani) au fost desemnați:

Valeria Vechiu din Orhei (categoria de vârstă 9-12 ani); Adriana Coroma din Ocnița (categoria de vârstă 13-16 ani); Ana Ciumac din Florești (cat. 9-12 ani); Daniela Preașcă din Edineț (cat. 5-8 ani); Laurențiu Babără din Bălți; Ilinca Pascaru din Bălți (cat. 5-8 ani); Andreea Verejanu din Florești (cat. 13-18 ani); Dumitru Rusanovshi din Edineț (cat. 9-12 ani); Iuliana Coșuleanu din Ocnița (cat. 9-12 ani) și Tina Popescu din Bălți (cat. 13-16 ani).

* Participanții au evoluat fiind acompaniați de Orchestra de muzică populară „Alunelul” a USARB (conducător și prim-dirijor: Petru Dabija).

În secțiunea a doua a Festivalului, laureați au devenit învingătorii concursului de muzică populară „Orpheus” (studenți ai USARB):
Ina Panfil; Irina Cruc; Marcela Mironaș; Adjana Odajiu; Valentina Ciurlic; Ala Iațco; Rodica Tolmaci și Ana Axentiuc.

În secțiunea a treia au fost desemnați laureați Festivalului următoarele formații etnofolclorice:

„Prichindeii” din s. Răuțel, Fălești; „Busuiocul” din s. Pelinia, Drochia; „Florile dalbe” din Sângerei; „Mugurașii” din Bălți; „Sălcioara” din Florești și „Lăstărelul” din Ocnița.

„Surorile Osoianu” au prezentat în cadrul Festivalului Național de Folclor „Drag mi-i cântecul străbun” un recital de excepție.

Prima ediția a Festivalului Național de Folclor „Drag mi-i cântecul străbun” a fost organizat de Centrul de Cultură și Artă „Filarmonica pentru Copii” și Senatul Studențesc al USARB, în colaborare cu instituții de învățământ cu profil artistic din regiunea de nord a țării. Acest eveniment, după cum a anunțat USARB, va deveni unul tradițional.

* Galerie foto de la eveniment – pe pagina de Facebook a USARB.

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă