Nume
Parola
Vizualizări: 3837
Conferinţa de evaluare a proiectului “Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor locale prin activităţi comune mass-media şi ONG-uri”
29 Martie 2017 — Astăzi, Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT a desfășurat conferinţa de evaluare a proiectului “Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media si ONG-urilor locale si regionale” care şi-a propus scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale în implementarea iniţiativelor participative.
În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele proiectului implementat în perioada Decembrie 2014 – Martie 2017. La fel, au fost prezentate rezultatele proiectelor realizate în cadrul programului de granturi mici implementate de ONG-uri în parteneriat cu mass-media beneficiare din Rezina, Cimişlia, Călăraşi, Teleneşti, Criuleni şi mun. Bălţi.
În deschiderea evenimentului, reprezentantul Delegaţiei UE în Moldova Ekaterina Yakovleva a remarcat că subiectul luptei anticorupție este unul tot mai avansat în discuțiile și dezbaterile publice, și a încurajat participanții să fie determinați în acțiunile lor de luptă cu corupția la orice nivel.
Totodată, directorul executiv al Centrului Contact Serghei Neicovcen a menționat că acest proiect a fost unul util și rezultativ, iar cele 6 orașe beneficiare au avut activități intense în lupta anticorupție, iar parteneriatul cu mass-media a făcut ca acest flagel să ajungă pe agenda publică mult mai ușor, a declarat Neicovcen.
Beneficiarii au prezentat succint realizările și activitățile de bază ale proiectului, precizând că lupta cu fenomenul corupției va continua și după încheierea acestui proiect.
Tot în cadrul conferinței de evaluare, CBS-AXA a prezentat studiul “Percepţia corupţiei la nivel local” efectuat în perioada februarie – martie 2017 în localităţile beneficiare.
Precizăm că această activitate a fost realizată de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene şi are scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova, prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale de a implementa iniţiative participative.