Nume
Parola
Vizualizări: 1604
Școala Națională de Box din Grimăncăuți va fi renovată și eficientă energetic
Chișinău, 21 Martie 2017 — Peste 150 de elevi din școala internat din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, vor avea o școală complet reabilitată și eficientizată energetic, datorită unui proiect ce va fi finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Principalele priorități ale proiectelor de dezvoltare regională ce se referă la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

„Şcoala este o a doua casă pentru copii. Este locul în care își fac prieteni, visuri, planuri pentru viitor și au anumite așteptări. Prin realizarea proiectului ne propunem să îmbunătățim condiţiile optime pentru tinerii sportivi ai Școlii Naționale de Box prin renovare, termoizolare și utilizare a tehnologiilor energo-eficiente. În acest an pentru efectuarea lucrărilor vor fi alocați circa 3 mln de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională”, a comunicat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în cadrul discuțiilor cu specialiștii ministerului. De asemenea, viceministrul a precizat că vor fi efectuate lucrări de izolare termică a tavanelor și pereților, vor fi instalate uși și ferestre eficiente energetic și va fi instalat un nou sistem de încălzire și ventilare. Costul total al proiectului este de circa 6 milioane de lei.

Totodată, în cadrul ședinței au fost discutate toate proiectele de dezvoltare cu referire la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice. Astfel, s-a vorbit despre unele clădiri sociale din Briceni, Drochia, Edineț, Anenii Noi, Orhei, Șoldănești și Cantemir la care, în acest an, vor fi inițiate lucrări de renovare și termoizolare, izolație exterioară și interioară. În acest sens, s-a menționat că din cele 29 de proiecte noi inițiate în anul curent, șapte dintre acestea au scopul de a reduce consumul de energie termică și cheltuielile operaționale pentru întreținerea clădirilor.

În vederea realizării eficiente a proiectelor, Agențiile de Dezvoltare Regională au instituit comisii de specialitate ce efectuează vizite de lucru în localități pentru a discuta cu autoritățile publice locale despre nivelul de pregătire și a oferi asistență în inițierea implementării proiectelor.

21 martie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor