Nume
Parola
Vizualizări: 2760
ADR Centru inițiază intenții de colaborare cu Emiratele Arabe Unite
9 Februarie 2017 — Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, s-a întîlnit cu reprezentanții delegației Emiratelor Arabe Unite (EAU), care se află într-o vizită oficială în țara noastră. Delegația străină care numără peste 20 oameni de afaceri din EAU este condusă de ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite (EAU) Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

În cadrul discuțiilor , directorul ADR Centru, a vorbit oaspeților despre Regiunea Centru a Republicii Moldova și despre posibilitățile de atragere a investițiilor emirateze în economia regional, dar și cea națională.

Viorel Jardan, a precizat că această vizită de nivel înalt va atrage după sine noi oportunități de dezvoltare a parteneriatelor, dar și de sporire a investițiilor străine în țara noastră prin implementarea unor proiecte comune în diferite domenii. Tot în cadrul discuțiilor, directorul ADR Centru, a vorbit oaspeților despre Parcul Industrial din or. Strășeni, Zona economică liberă din Ungheni și Incubatoarele de afaceri din Regiunea Centru, accentuînd importanța dezvoltării spiritului antreprenorial în țară și mizînd pe experiența oameni de afaceri din EAU.

Precizăm că delegația Emiratelor Arabe Unite se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 7 – 9 februarie curent.
În timpul vizitei la Chișinău a delegației EAU, pe 7 februarie, autoritățile naționale au discutat cu ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite (EAU) Sultan Bin Saeed Al Mansoori, despre consolidarea dialogului moldo-emiratez și dezvoltare relațiilor comercial-economice. Ieri, 8 februarie, la Redisson Blu Hotel, s-a desfășurat Forumul de afaceri moldo-emiratez, la care au participat peste 100 de companii din Republica Moldova și peste 20 de directori ai marilor companii emirateze, administratori ai zonelor economice libere, fondurilor de investiții, Camerei de Comerț, etc.