Nume
Parola
Vizualizări: 4449
MESAJ DE ZIUA MONDIALĂ A APEI
22 Martie 2016 — Ziua Mondială a Apei din acest an se concentrează pe conexiunea dintre apă și locurile de muncă. Aproape jumătate din totalul persoanelor care muncesc - 1,5 miliarde de oameni – prestează munci în sectoarele legate de apă, și aproape toate locurile de muncă depind de disponibilitatea de apă dulce.

În ciuda importanței sale covârșitoare, apa, ca sector, nu beneficiază de atenția pe care o merită. Apa este esențială pentru supraviețuirea oamenilor, pentru mediu și economie.

Toți lucrătorii pot fi afectați de apa de calitate proastă și de canalizarea necorespunzătoare. Din 2 milioane de decese legate de muncă, care se produc în fiecare an, aproape o cincime sunt cauzate de apa potabilă de calitate proastă, de salubritatea inadecvată și de igiena precară.

Persoanele cu cel mai scăzut acces la apă și canalizare de multe ori nu au nici acces la asistență medicală și la locuri de muncă stabile. Aceasta perpetuează ciclul sărăciei. Sunt preocupat în mod special de decalajele între orașe și sate, între bărbați și femei, și între bogați și săraci. Furnizarea servicii de bază adecvate de apă, salubritate și igienă acasă, la școală și la locul de muncă, permit existenţa unei economii robuste, unei populaţii sănătoase şi unei forţe robuste de muncă.

Putem lua măsuri îndrăznețe pentru a aborda inechitatea accesului la apă, ca parte a eforturilor noastre de a realiza Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă. Durabilă. Obiectivul de Dezvoltare 6, privind asigurarea disponibilității și gestionarea durabilă a apei și de salubrizare pentru toți, se adresează acestei necesităţi vitale.