Nume
Parola
Vizualizări: 4531
MESAJ DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PĂDURILOR
21 Martie 2016 — Pădurile din lume sunt esențiale pentru realizarea viziunii noastre comune pentru oameni şi pentru planetă. Ele sunt esențiale pentru prosperitatea noastră viitoare și pentru stabilitatea climatului global. Iată de ce Obiectivele de Dezvoltare Durabilă necesită o acțiune de transformare pentru a le proteja.

În acest prim an de punere în aplicare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, Ziua Internațională a Pădurilor se concentrează asupra rolului lor în sprijinirea sistemelor de apă. Suprafeţele împădurite asigură trei pătrimi din resursele de apă dulce utilizate pentru ferme, industrie și case.

Locuitorii orașelor Bogota, Durban, Jakarta, Madrid, New York, Rio de Janeiro și multe alte orașe mari se bazează pe zonele împădurite pentru o parte semnificativă a cantităţii de apă potabilă necesare lor. Atunci când protejăm și refacem bazinele hidrografice împădurite, putem salva costurile pe care le implică o nouă infrastructură pentru purificarea apei.

Pe măsură ce populația globală crește, iar cererea de apă escaladează, garantarea capacităţii de furnizare a apei a pădurilor este stringentă. Până în 2025, aproape 1,8 miliarde de oameni vor trăi în zone cu deficit absolut de apă, iar două treimi din populația mondială s-ar putea confrunta cu condiții de stres hidric.

Pădurile sunt, de asemenea, esențiale pentru abordarea schimbărilor climatice. Pădurile constituie un sistem natural, eficient şi rentabil de captare şi stocare a carbonului. A investi în păduri este o poliță de asigurare pentru planetă.

Cu toate acestea, în ciuda importanței lor critice, pădurile continuă să fie demolate și deteriorate. În fiecare an, 7 milioane de hectare de păduri naturale se pierd și 50 de milioane de hectare de teren forestier sunt arse.

În această Zi Internațională a Pădurilor, fac apel la guverne, mediul de business, societatea civilă și alți parteneri să adopte politici și practici holistice pentru protejarea, restaurarea și conservarea pădurilor sănătoase pentru viitorul nostru comun.

SECRETARUL GENERAL BAN KI-MOON