Nume
Parola
Vizualizări: 6400
Masa Rotundă "Economia verde. Fabricat în Moldova"
Chisinau, 27 Ianuarie 2016 — Grupul de lucru inter-ministerial pentru dezvoltarea durabilă şi economia verde, condus de Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei are plăcerea de a invita toţi doritorii la Masa Rotundă Naţională de nivel înalt „ECONOMIA VERDE. Fabricat în Moldova”, desfăşurată în cadrul Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova – 2016” şi Programului UE „Ecologizarea Economiilor în ţările Parteneriatului Estic (EaP GREEN)”.

Programul UE EaP GREEN este implementat în parteneriat de OECD, UNECE, UNEP şi UNIDO, şi coordonat de Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei în scopul acordării suportului în stabilirea politicilor strategice pentru trecerea la Economia Verde prin Producerea şi Cosumul Durabil cu îmbunătăţirea utilizării eficiente a resurselor.

Expoziţia „Fabricat în Moldova – 2016” va întruni circa 300 de companii şi producători autohtoni şi pentru prima dată formatul expoziţiei va fi utilizat în calitate de platformă pentru promovarea principiilor Economiei Verzi în mediul producătorilor autohtoni, sectorul privat, agenţiilor guvernamentale, partenerilor, participanţilor la expoziţie şi a vizitatorilor.

Obiectivele de bază ale Mesei Rotunde sunt:
• Promovarea conceptului „Economia Verde” la cel mai înalt nivel politic, în toate sectoarele de dezvoltare social-economică a ţării;
• Sporirea gradului de conştientizare a beneficiarilor din sectorul de afaceri şi companii, agenţiilor guvernamentale şi a populaţiei privind beneficiile şi aplicarea principiilor economiei verzi pentru dezvoltarea durabilă a economiei.

Masa Rotundă va avea loc pe data de 3 februarie 2016, la 12.00, sala de şedinţe (etajul 2), pavilionul central, CIE Moldexpo. Agenda evenimentului o puteti consulta ataşată.

Toţi doritorii de a participa la eveniment sunt rugaţi să confirme participarea, sau participarea reprezentanului instituţiei Dumneavoastră, la acest eveniment pînă pe data de 1 Februarie 2016 la telefonul: 022 204521 sau la adresa electronica: lopotenco@mediu.gov.md.