Nume
Parola
Vizualizări: 3142
COMUNICAT DE PRESĂ
Chișinău, 26 Mai 2015 — 25 mai a dat startul Săptămînalului de promovare a drepturilor copiilor în organizarea Oficiului Avocatului Poporului
Prima activitate din cadrul Săptămînalului a avut loc la Liceul Teoretic „Hyperion” din oraşul Durleşti, unde reprezentanții Serviciului protecția drepturilor copilului au realizat două lecții de instruire și promovare a drepturilor copilului.
Săptămînalul va include mai multe vizite în instituţii de învăţămînt diun ţară ale angajaţilor Serviciului pentru protecţia drepturilor copilului din cadrul oficiului Avocatului Poporului. Funcţionarii Instituţiei ombudsmanului vor organiza activităţi de promovare a drepturilor copilului care includ jocuri interactive.
Pe 28 mai, va fi organizată o festivitate pentru copiii cu necesităţi speciale de la Şcoala auxiliară nr.6 din Chişinău.
De asemenea Reprezentanța Comrat a Oficiului Avocatului Poporului va organiza cu elevii din clasele întîi din Liceul ”Gaidarji” o festivitate cu prilejul Zilei Copilului, sărbătoarea va avea loc în contextul marcării a 25 de ani de la adoptarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului.
Săptămînalul va culmina printr-o conferinţa de presă la tema respectării drepturilor copilului, care va avea loc pe 1 iunie curent, cu începere de la ora 10.00 la Agenţia Info Prim Neo.