Nume
Parola
Vizualizări: 3131
Centrul Contact consolidează capacitățile asociațiilor comunitare locale beneficiare ale Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată
24 Aprilie 2015 — La 22-23 aprilie, curent, în incinta Centrului CONTACT a avut loc primul training desfăşurat în conformitate cu programul de consolidare a capacităţilor organizaţiilor comunitare beneficiare ale Programului Comun de Dezvoltare Integrată (JILDP/UN Women).
La training au participat 19 reprezentanţii ai Asociaţiilor comunitare locale din localităţile Pîrliţa, Cărpineni, Goteşti, Iargara, Mingir, Sărata Galbenă, Congaz, Vulcăneşti, Răzeni, precum şi de la Rețeaua Femeilor şi Fetelor Rome.
Moderatorii sesiunii, Serghei Neicovcen, director executiv Centrul CONTACT și Vasile Cioaric coordonator de programe, au discutat împreună cu participanții despre principiile de bază ale managementului integrat al organizaţiilor. Au fost precizate noțiuni privind misiunea, viziunea, mediul intern și extern al asociațiilor comunitare, relațiile acestora cu actorii locali. O atenție deosebită a fost acordată relațiilor dintre asociațiile comunitare și autoritățile publice locale. Participanții la training au menționat faptul că doar prin conjugarea eforturilor societății civile, grupurilor comunitare abilitate, liderilor neformali din comunitate pot fi asigurate servicii publice de calitate, accesibile atât pentru bărbați cât și pentru femei, cu implicarea în proces a păturilor vulnerabile și grupurilor marginalizate.
În cea de a doua zi a trening-ului participanții au studiat elementele de bază ale managementului resurselor umane din asociațiile comunitare, cum ar fi recrutarea, angajarea, salarizarea și motivarea, dezvoltarea personalului.
În cadrul următoarelor sesiuni sunt studiate
Alte două sesiuni similare s-au desfăşurat zilele acestea şi la Bălţi, unde au fost invitaţi reprezentanţii ACL-urlor din zona de nord a republicii.
În total în cadrul programului de instruire vor fi consolidate capacitățile a 60 de reprezentanți ai asociațiilor comunitare beneficiare ale Programului Comun de Dezvoltare Integrată (PNUD/UN Women în domenii ce țin de managementul de proiect, colectarea de fonduri, monitorizarea și evaluarea proiectelor, comunicarea și relațiile publice în organizații, rețele, lobby și advocacy, serviciile sociale și antreprenoriatul social.
Persoana de contact Vasile Cioaric, coordonator de programe – 022 23 39 47