Nume
Parola
Vizualizări: 1362
ADR Nord și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Soroca, au încheiat un acord de parteneriat
Soroca, 27 Martie 2015 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Ion Bodrug, și Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, reprezentată de directorul Lilia Catruc, au semnat vineri, 27 martie a.c., un acord de parteneriat în vederea realizării și dezvoltării de programe comune, specifice domeniului dezvoltării regionale și capacităților instituționale.

ADR Nord și Filiala Soroca a CCI vor desfășura proiecte comune, în cadrul cărora vor oferi consultanță actorilor regionali - întreprinzători, autorități publice locale, asociații de business etc. - privind eficientizarea parteneriatului public-privat. Totodată, instituțiile vor organiza mese rotunde, conferințe, forumuri, traininguri, expo-târguri, precum și alte activități destinate mediului de afaceri și societății civile.

„Nu putem dezvolta regiunea fără a dezvolta micul business. Tot ce face ADR Nord pe segmentul infrastructură nu ar trebui nimănui dacă nu ar exista noi locuri de muncă. Sunt sigur că împreună cu Filiala Soroca a CCI vom reuși să impulsionăm din punct de vedere economic localitățile de la nordul republicii”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Și directorul Filialei Edineț a CCI, Lilia Catruc, a remarcat perspectivele pe care le oferă acordul de parteneriat: „Parteneriatul dintre Filiala Soroca a CCI și ADR Nord va unifica eforturile instituțiilor noastre în vederea promovării și susținerii mediului de afaceri și dezvoltarea socio-economică a Regiunii Nord”.

Semnarea acordului de parteneriat dintre ADR Nord și CCI se înscrie în activitățile programelor de consultare a actorilor regionali (antreprenori, APL, ONG) în domeniile parteneriatelor publice şi private și achiziţii publice. Activitățile sunt sprijinite de proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, componenta „Suport complementar sectorului privat”, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

Prin activitățile menționate, se urmărește consolidarea capacităților întreprinderilor mici și mijlocii ce activează în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, prin intermediul CCI, în colaborare directă cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și ADR Nord, cu scopul de a le permite să participe la procesele de licitație publică desfășurate de ADR Nord pentru proiecte de infrastructură în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, gestionare a deșeurilor solide, eficiența energetică a clădirilor publice, precum și drumuri locale și regionale. Astfel de activități au loc și în Regiunile de Dezvoltare Centru și Sud.

Totodată, în baza acordului de parteneriat semnat azi la Soroca, părțile vor mai colabora și în domeniul elaborării materialelor promoționale despre potențialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.

Menționăm că, în 2013, ADR Nord a încheiat acorduri similare și cu filialele Bălți și Edineț ale CCI.

www.adrnord.md