Nume
Parola
Vizualizări: 2983
Ombudsmanul Tudor Lazăr: Acţiunile desfăşurate în cadrul Tîrgului de turism au avut ca efect prejudicierea imaginii femeilor din ţara noastră şi promovarea prejudecăţilor de gen legate de tinerele din Republica Moldova
Chișinău, 27 Martie 2015 — Ombudsmanul Tudor Lazăr îşi exprimă nedumerirea şi indignarea în legătură cu maniera în care este promovat turismul în ţara noastră. Potrivit ombudsmanului, defilarea unor tinere în ţinute sumare la acţiunile desfăşurate în cadrul Tîrgului de turism, organizat recent de Federaţia de Promovare a Turismului din Moldova, prejudiciază imaginea femeii din ţara noastră şi promovează prejudecăţile de gen legate de tinerele din Republica Moldova (http://unimedia.info/stiri/foto-Targul-de-Turism-al-Republicii-Moldova.-Cum-este-promovat-turismul-91097.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss).
Prezentarea de modă în cauză, în mod evident, nu poate avea nimic în comun cu promovarea turismului şi imaginii Republicii Moldova, susţine ombudsmanul. Ba din contra, îi întăreşte pe potenţialii turişti străini în convingerea că în ţara noastră ar exista oportunităţi reale pentru „sexturism”, clişeu de care încercăm să scăpăm în ultimii ani. În opinia ombudsmanului, organizatorii evenimentului nu numai că au sfidat bunul simţ, dar au dat dovadă şi de o lipsă totală de respect faţă de conaţionalii lor.
Evenimentul care s-a dorit a fi unul de promovare a turismului din Republica Moldova a avut un efect contrar: unul denigrator la adresa femeii din ţara noastră şi a Republicii Moldova în ansamblu.
Ombudsmanul îşi anunţă intenţia de a solicita Ministerului Culturii examinarea acest caz şi a se pronunţa privitor la calitatea prestaţiei artistice a evenimentului, sub aspectul promovării unor stereotipuri de gen, sexism, prezentarea unei imagini distorsionate şi cu caracter discriminatori privitor la femeile din Republica Moldova.