Nume
Parola
Vizualizări: 2435
La Orhei a fost creat Comitetul Director Local în sectorul Eficiență Energetică
27 Februarie 2015 — La Orhei s-a desfășurat ședința de constituire a Comitetului Director Local (CDL) al proiectul-pilot „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei”.
La ședință au participat Valerian Bînzaru, șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai ADR Centru, ai APL de nivel I și II, ai Spitalului raional Orhei, ai Agenției teritoriale Est a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ONG din raionul Orhei.
În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul EE pentru raionul Orhei, în baza Memorandumului de Înțelegere aprobat la 16 decembrie 2014, de către părțile semnatare. S-a discutat planul de implementare a proiectului „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei”.
Comitetul Director Local al Proiectului „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei” va servi în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.
Conform regulamentului CDL, au fost aleși președintele CDL - vicepreședintele raionului Orhei, S. Muravschi, vicepreședinte CDL a fost numit șeful secției Construcții , Gospodărie Comunală și Drumuri, Consiliul Raional Orhei, Gh. Știrbu iar secretarul CDL a fost numită Diana Croitoru, specilist Secția Economie și Atragerea Investiților, Consiliul Raional Orhei. De asemenea, membrii Comitetului au examinat și aprobat Regulamentul de activitate al CDL.
Cei prezenți au decis ca reprezentanții Consiliului raional Orhei, pînă la data de 04 martie curent, vor desemna un manager local pentru acest proiect.
De asemenea, GIZ, va facilita transmiterea documentației tehnice a proiectului către beneficiar(CR Orhei).
În procesul de implementare a proiectului MSPL, GIZ împreună cu partenerii: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliile şi Agenţiile de Dezvoltare Regională au selectat 7 proiecte-pilot, în trei sectoare prioritare: aprovizionarea cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS) și eficiența energetică în clădirile publice (EE), pentru a fi implementate de către ADR-uri, cu suport tehnic și financiar din partea GIZ Moldova.