Nume
Parola
Vizualizări: 2941
Întrunirea organizată de CpDOM la tema combaterii violenţei în şcoală
Chișinău, 30 Ianuarie 2015 — Pe 30 ianuarie curent, de Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală, CpDOM organizează o întrunire la temă combaterii violenţei în şcoală, cu participarea responsabililor din cadrul Ministerului Educaţiei, unor reprezentanţi ai direcţiilor raionale de învăţămînt şi instituţii de învăţămînt, ai mediului academic, ai ONG-urilor pentru protecţia drepturilor copiilor.

La întîlnirea din 30 ianuarie vor fi discutate cauzele violenţei în şcoală; care sînt și cum funcţionează mecanismele de intervenire a lucrătorilor instituțiilor de învățămînt în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului; problemele cu care se confruntă direcţiile raionale/municipale de învăţămînt, tineret și sport, precum și instituţiile de învăţămînt în combaterea fenomenului; pîrghii de implementare eficientă a mecanismelor existente de eradicare a violenţei în şcoală.

CpDOM a monitorizat fenomenul în cauză, făcînd publice constatările şi recomandările de rigoare în rapoartele anuale. Continuînd să menţină în aria de preocupări problema violenţei în şcoală, Instituţia naţională a ombudsmanului invită la dialog persoanele cu funcţii de răspundere din domeniu, experţi, pedagogi pentru a identifica împreună soluţii şi a remedia problemele existente la acest capitol.

Întîlnirea organizată de CpDOM pe 30 ianuarie, va avea loc, începînd cu ora 10-00, în sala de şedinţe a instituţiei (strada Sfatul Ţării, 16).