Nume
Parola
Vizualizări: 3067
Consiliul de Bazin Bîc organizează o nouă şedinţă la Temeleuții, Călărași
Temeleuți, Călărași, 15 Decembrie 2014 — Mâine, pe data de 16 decembrie 2014, Consiliul de Bazin Bîc se întrunește într-o nouă ședință, care va avea loc în incinta Casei de Cultură a satului Temeleuți, raionul Călărași cu începere de la orele 11.00.
Pe agenda ședinței subt incluse următoarele subiecte:
• Utilizarea izvoarelor și efectele ecologice asupra stării rîului Bîc în raioanele Călărași și Strășeni;
• Activitatea Consiliului Sătesc Temeleuți privind desfășurarea lucrărilor de construcție a sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a comunității. Amenajarea izvoarelor și alimentarea cu apă a rîului Bîc;
• Prezentarea politicii „ + 3 izvoare pentru rîu în fiecare an”;
Totodată în cadrul ședinței se va organiza o deplasare a participanților la izvoarele amenajate din apropierea satului Temeleuți, pentru alimentarea rîului Bîc cu apă. Aceste izvoare au fost amenajate în cadrul proiectului "Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontiere" care este finanțat de Programul de Granturi Mici GEF și PNUD, implementat de CNM și co-finanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation. Astfel, aceste 3 izvoare din satul Temeleuți servesc drept model pentru lansarea politicii „ + 3 izvoare pentru rîu în fiecare an” pentru toate localitățile amplasate în bazinul rîului Bîc și care urmează a fi implementată pe parcurs.
La ședință sunt invitați toți doritorii precum și reprezentanții mass-media.
Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la 022 83 67 27, Persoană de contact: Mihai Mustea, Manager Politici de Mediu, Centrul Național de Mediu.
Această activitate face parte din cadrul proiectului "Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontiere" care este finanțat de Programul de Granturi Mici GEF și PNUD, implementat de CNM și co-finanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation.