Nume
Parola
Vizualizări: 4383
Din 2015, funcționarii primăriilor și consiliilor raionale vor putea urma cursul de dezvoltare a leadership-ului la Academia de Administrare Publică
4 Decembrie 2014 — La 3 decembrie 2014, Academia de Administrare Publică a finalizat pilotarea cursului „Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică". Astfel, funcționarii primăriilor și consiliilor raionale vor beneficia de acest nou program de instruire din 2015.

Cursul de instruire debutează cu informații utile despre leadership-ul personal, urmat de relațiile interumane și cum acestea pot contribui la dezvoltarea organizațională, formularea misiunii, viziunii şi valorilor instituționale de către fiecare participant. Asta pentru a accentua că toate activităţile la care se lucrează tind spre un scop şi o direcţie comună de dezvoltare.

"Instituirea acestui curs în programul academiei va da posibilitatea atât pentru consolidarea abilităților liderilor din administrațiile publice locale, cât și pentru creșterea de noi lideri în Republica Moldova.", relatează directoarea departamentului de dezvoltare profesională al Academiei de Administrare Publică a Moldovei, Aurelia Ţepordei.

Pilotarea a oferit posibilitatea de a structura eficient conţinutul acestui curs şi de a obţine reacția participanţilor privind utilitatea şi actualitatea informaţiei prezentate. Propunerile obţinute de formatorii vor fi luate în considerare pentru a îmbunătăţi conţinutul şi metodologia de predare.

La predarea cursului vor fi implicați cei 5 formatori formați certificați. Pe parcursul anului 2014, au fost organizate mai multe activități de consolidare a capacităților formatorilor, de elaborare a materialelor de instruire și de pilotare a cursului "Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică". Aceste activități au fost facilitate şi sprijinite financiar de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

În martie 2012, Academia de Administrare Publică a Moldovei (AAP), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), au semnat un Memorandum de Înţelegere privind realizarea politicilor de dezvoltare regională prin intermediul consolidării capacităţilor APL-urilor, ADR-urilor, CRD-urilor (Consiliile Regionale pentru Dezvoltare) și formatorii implicați.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă